Jag är en långdistanslöpare från Helsingfors. Mina huvudsträckor är 5000m och 10 000m och mitt mål är att vara med i de Olympiska spelen år 2016 i Rio de Janeiro. Där tänker jag springa fortare än någonsin förr. Vid sidan om löpning studerar jag på Hanken Svenska Handelshögskolan.


torsdag 22 december 2011

VK-10km

Päivän vauhtikestävyys- harjoitusta olin odottanut jo kauan. Vaikka nukuin todella huonosti, lenkki kulki melko hyvin. Harvinaista herkkua oli Heidin seura tällä lenkillä. Hän juoksi 2'3km ja minä siis 10km reippaasta kovaan vauhtiin. Pystyimme tekemään harjoituksen yhdessä, koska juoksimme 1km:n pätkää ympäri. Reitti oli tasainen ja pohja nurmea, eli jalat kiittivät.
Lähdimme hyvin varovaisesti liikkeelle, koska molempien sykkeet ovat lyöneet hieman tiuhempaan tahtiin täällä korkeammalla. Oli hyvin hauska huomata, että pystymme juoksemaan yhdessä. Ensimmäiset 3km meni hyvin helposti. Sen jälkeen Heidi piti kierroksen taukoa jolloin Jimmy sattui mukavasti paikalle. Hän juoksi pitkää lenkkiään samaan vauhtiin kuin me juoksimme reipasta lenkkiä. Melkoinen vahti pitkälle lenkille... Mehän juostiin kuitenkin n. 4min vauhtia.  Kierrokesen jälkeen Heidi oli taas matkassa mukana.

Heidi alkoi kylläkin kiihdyttää toisella kierroksella ja minä yritin malttaa ja juosta rauhallisesti, koska minullahan oli vielä paljon jäljellä siinä vaiheessa. Se onnistui suhteellisen hyvin. 7km:n jälkeen sykkeet nousivat vk-alueen ylärajalle ja mietin, että pitäsiköhän tässä nyt pitää taukoa, mutta jos minut tuntee niin enhän minä siinä vaiheessa voi pysähtyä, kun tuntui muuten niin hyvältä. Kun oli 2.5km jäljellä päätin juosta hieman vauhdikkaammin kun tässä nyt kerran juostiin jo rajoilla ja viimeinen km tuli sitten ihan hyvää vauhtia. Mietin kokoajan mielessäni, että rennosti vain ja olkapäät alhaalla. Tuntuikin, että se onnistui.

Olen hyvin tyytyväinen tähän päivään. Reipas lenkki sujui rattoisasti ja illan kevyt pyöräily sekä jumppa oli kevyttä. Puntilla oli pyöräilemässä myös Robban ja siinä sitten oli myös ruotsalainen maratoonari miehensä kanssa crossailemassa. Minä pidän ruotsalaisista, varsinkin juoksijoista. He ovat mukavaa porukkaa. Eikä Robbanin seurassakaan ollut mitään vikaa. Hänkin on mukava tyyppi. :)

Päivän km saalis ei ole kuin 18km, mutta se on ihan ok. Huomenna saan sitten keräillä niitä. Tiedän etten pitäsi miettiä niitä tuolla tavalla, mutta se ajatusmalli kehittyi heti juoksun aloitettuani pieneksi pakkomielteeksi. Ei se vielä ole hirmuisesti haitannut, ja uskon että saan pidettyä nuo ajatukset kurissa. Ymmärrän itsekin, etten voi nostaa määriä enää tässä vaiheessa niin paljon.

Ja niin, aloitin tämän päivän pienellä jooga tuokiolla. Se tuntui raskaalta, mutta uskon että keho kiittää, jos jaksaisin joogailla vähän väliä. Se avaa mukavasti paikkoja ja vahvistaa syviä lihaksia. Tuomo oli muuten taas järjestellyt niin kiltisti Heidille, itselleen ja minulle hieroja-ajat tälle päivälle kovan treenin jälkeen. Se oli oikein mukava yllätys. Hän se aina jaksaa "fiksailla". Hieroja oli ihan ok, hän ei vain ottanut tarpeeksi kovaa vaikka sanoin siitä. Mutta ehkä se olikin ihan hyvä, jos nyt miettii, että se oli vain 1h kovan harjoituksen jälkeen.

Huomenna on tiedossa 20km lenkki + lyhyempi lenkki +jumppailua. Hauska päivä tiedossa! On se niin mukavaa olla täällä!

Öitä kaikille ja toivon nyt toden teolla, että voisin nukkua 7.00 saakka. Se olisi luksusta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar