Jag är en långdistanslöpare från Helsingfors. Mina huvudsträckor är 5000m och 10 000m och mitt mål är att vara med i de Olympiska spelen år 2016 i Rio de Janeiro. Där tänker jag springa fortare än någonsin förr. Vid sidan om löpning studerar jag på Hanken Svenska Handelshögskolan.


fredag 30 september 2011

Hello sore legs! :)

God morning!

Hopefully you all have slept well. I slept pretty good for once.

Soon I'm going running, because my legs feel so heavy and stiff from the hill- training. I have a speed training in afternoon and tomorrow a hard practice, so it is really important that my legs would feel good.

After practice nr.1 we are going to eat brunch in Astor with my friends. Nice way to relax and enjoy good company!

30.9.2011

Syyskuu meni nopeasti. Paljon on tapahtunut lyhyessä ajassa. Nyt olen toki kotiutunut melko hyvin Martan, Catan ja Jassin kanssa. He ovat lämminsydämisiä, kilttejä ja fiksuja nuoria naisia. Heidän kanssaan on helppo elää. Hieman mutkia matkaan on toki tuonut ruoanlaitto, kun keittiöitä on yksi ja naisia neljä. Mutta kyllä se toimii, sehän ei ole periaatteessa ongelma se on järjestely kysymys.

Harjoitukset ovat kulkeneet melko hyvin ja koulukin. Univaje on vielä vaivannut mutta muu elämä on aika hyvin kasassa. Olen tutustunut paljon uusiin ihmisiin "kämppisten" sekä muiden ystävien kautta viime aikoina. Se on ollut piristävää! Uusia harjoitus ystäviä on myös tiedossa! Jippii! :)

Tämän päivän 20.5km lenkki oli melko takkuinen. Etureidet olivat varmasti tarttuneet reisiluuhun, eilisten mäkivetojen jälkeen. :D Oli ihanaa kun lihaksissa tuntui. Pitkästä aikaa.

Tässä laitan tulemaan päivän kappaleen. Se on tänään pyörinyt mielessäni jatkuvasti. Hmm.. Ei saisi pyöriä...

http://www.youtube.com/watch?v=W2XhhuM9GZo 

torsdag 29 september 2011

Den känslan efter en ljuvligt hård träning

Vi, alltså Frida, Alli och jag var i Öjberget och träna idag. Allas träning skiljde sig lite från varandra, men vi kunde jogga tillsammans. Alli och jag sprang backdrag och Frida gjorde ett teknikpass, eftersom hon har tävlingar på veckoslutet.

Min träning var då 10' slalombacken upp och ner. Ah, det var en super träning!!
Nu känns benen som al dente pasta. Hehe. Vi sprang den 4.5km långa rundan som warm- up och sedan på nytt efter backdragen. Måste nog säga att det här var det roligaste på länge.
Sista draget kändes nog riktigt fördjävligt, men som tur råka två unga män komma just vid min backe som sedan orsakade att jag måste ju lite öka på farten och "visa" vad jag går för. Löjligt, men ni vet. Nu är det ju motiverande om någon följer med ens träning eller så...

Super super super najs med att jag är motiverad att springa terräng. Första gången i mitt liv! :)

Torsdag

Morgonen började rätt bra. Jag var väldigt trött då jag vaknade, men som tur hade vi bestämt träff med Frida kl. 9.00 så hade jag inga andra val än att bara stiga upp och sätta springskorna på. Morgon träningen var roligare än normalt, eftersom Frida var med och dessutom mötte vi på två brudar från Idrottsakademin. Emma är en skidåkare och om jag inte minns helt fel hette den andra Johanna och hon håller på med skidskytte. Verkligen tuffa grenar! Super kul att få höra lite om deras vardag och träningsmetoder!

Idrottsakademin borde typ ordna någon dag, där man skulle få träffa idrottare från andra grenar. Det skulle vara så kul.

Efter länken med dessa tre brudar, for jag till Wasa Sports Club för att göra lite muskler och strecha. Morgonpasset var ett riktigt lyckat pass. Har en bra känsla nu i kroppen och nu är det bara att vänta på kvällens backträning. Kul! :)

tisdag 27 september 2011

Länge sedan...

Jag har haft väldigt mycket skola på sistone. Jag har tränat nästan som planerat. Kanske aningen lite för mycket ibland, men inga drastiska förändringar. Lördagens hårda 10km gick bra. Det var egentligen en accelererande 10km, så det var inte så tungt. En bra känsla hade jag efteråt ändå. Söndagens långlänk gick väldigt lätt. Måndagens träningen förändrades från en lugn länk till en lite annorlunda träning. 2km 4.55 och sedan 8km 4.30-3.38+ 8.5km lugnt. Det var skoj, men egentligen fel. För det var helt en spontan hård träning. Eftersom jag hade haft lugnt dagen före, tillät jag mig själv öka lite på farten då jag märkte att jag sprang ju redan 4.30 typ på min "lugna" länk. Tisdagen blev istället sedan lugnt. 5.50:s fart på morgonen med en vän och på kvällen sedan 16km ensam i 5.15 fart.

Annars har mina dagar varit väldigt tröttsamma och sömnbristen har nog påverkat mitt ork, men förra natten sov jag för en gångs skull bra! Tack för det! Jag ändrade min morgonlänk till en kommande förmiddagslänk och sedan på kvällen skall jag jogga lite.

Igår fick jag post till skolan av en beundrare. Han hade skrivit så snällt om mig och om min löpning! Jag blev väldigt rörd  över att någon verkligen orkade skicka post. Ta reda på allt vad han gjort etc. Tusen tack! You made my day!

Nu skall jag läsa lite nyheter. Bis bald!

fredag 23 september 2011

Fredag

Känslan då man är trött som fan och motivationen noll och ändå får sig själv ut på länk eller träning, och märker att benen bara flyger. Jag älskar det. I kväll var det en sådan länk. Jag vet inte vem jag skall tacka då det händer, för när jag väl märker benens lätthet och lugnet inom mig är jag otroligt tacksam.

Fastän jag vaknat 6.45, tränat ett morgonpass, varit i skolan från 8.30- 17.00 och sedan tränat igen känns det nu bra. Snart kommer mina kära vänner hit på en snabbvisit. Inte en helt dålig fredag. :)

I morgon blir det 10km hårt. Yes! :)

onsdag 21 september 2011

Wasa By Night

Det skulle ha varit roligt att fara i kväll till Hankens mysiga festlokal och mingla. Istället körde jag ett hårt träningspass och lite klädtvätt. 2'3km hårt+ 3km jogging före och efter. En kort, men effektiv träning.Träningen gick helt okei. Med tanke på att jag tränande på morgonen och var i skolan till kl. 17.00, gick träningen fint.

Jag har planerat löpa en 10km:s terräng tävling nu i helg, men det känns som om jag borde lämna bort den. Har inte alls haft tid för mig själv under de senaste veckorna och jag tror jag behöver det. Hellre skulle jag göra en kvalitet träning istället och dessutom kunde jag plugga på statistik och göra på ett  marknadsföringsprojekt.

Jag tror jag just övertalade mig själv att stanna i Vasa. Det skulle inte vara hälsosamt att försöka nu organisera resande, träning, tävling, vänner och familj. Ett veckoslut räcker inte denna gång för det.

Förlåt mina kära vänner att jag inte kommer. :( Saknar er! <3

måndag 19 september 2011

Måndag

Måste säga att den här dagen har varit väldigt energi full! Helt otroligt! Tack kära vänner och familj!

Träningarna och skolan kändes som en dans. Lite skrämmande över att jag varit så glad idag, men sedan när jag faller så faller jag från höga höjder. Det är okei, eftersom jag inte mera är rädd för det. När jag väl faller, tänker jag inte blunda. Jag har äntligen krafter att ta itu med mig själv.

Sov gott!

söndag 18 september 2011

Vilad

Det var definitivt ett gott beslut av mig att ta en 4 dagars vila. Denna vecka har varit otroligt lång. Det har skett massor. Nu ligger jag på en madrass hos min kompis. Rummet med madrasen är mitt nya hem tills jag hittar min egna lägenhet.
Jag var och köpa en hel del inredningsprylar på lördagen, så rummet känns redan som ett hem. En person fattas bara...

Situationen är i allmänhet bra. Jag har inte funderat på löpning under de senaste fyra dagarna. Det har verkligen inte intresserat mig alls. Jag kapade av allting som påminde mig om löpning. Dumt, men jag behövde det. Förstås har jag saknat mina löpvänner och framför allt min tränare, men jag har kännt mig så osportig och omotiverad, så kändes det att det är bara lättare att ignorera allt som handlar om löpning. Väldigt moget Nina...

Nu efter att ha lite mera ro i huvudet och en frisk kropp är jag redo att träna igen. Jag är stolt att jag kunde lyssna på kroppen och sedan reagera på det. Det finaste med det hela är att efter att jag förstått att jag behöver vila, vilade jag! Och vet ni vad? NU ÄR JAG SÅÅÅÅ TAGGAD ATT FÅ TRÄNA IGEN! JAG ÄLSKAR ATT SPRINGA!

Imorgon blir det en skön morgon länk och på kvällen en lugn Hanken-länk som jag drar. Oj, guuud vad skönt! På veckoslutet skall jag tävla också. Jag väntar på det. Så skönt att kännas att jag är med igen. Trodde för en sekund att jag tappat mig själv helt under flyttningen, för så har jag betett mig.

Men tack kära vänner och familj som varit här för mig.

Nu börjar tiden för mig själv. Jag skall söka och hitta mig själv. Det får ta tid, men jag är två steg närmare nu.

peace and love

torsdag 15 september 2011

Torsdag

Jag skall inte tävla på veckoslutet. Jag bestämde mig att jag tar slutet av veckan helt lugnt, så att jag tränar med känsla. Jag vilade idag, jag tror jag vilar i morgon också. Jag måste hitta en lägenhet.

Jag börjar bli frisk. Det är positivt, men jag tror några dagars vila gör riktigt gott för mig nu. Jag väntar på ett under. Önskar att jag skulle få en lägenhet till veckoslutet. Det känns nu som det enda viktiga för mig. Jag behöver lugn och ro nu.

onsdag 14 september 2011

16km eller 30km?

Jag har ett problem. Jag vet inte om jag vill springa en 16km:s eller 30km:s terräng tävling. 16km skulle vara bra med tanke på halvmaran. 30km skulle vara en bra träning, om jag bara skulle kunna springa lugnt i början. Jag har ju inte sprungit så långt på 2 år, så det skulle vara kul att få springa en långlänk tillsammans med många andra. Jag springer nästa lördag en 10km:s terrängtävling, vilket betyder att jag borde verkligen ta de första 15km lugnt på den inkommande 30km- tävlingen.

30km börjar verka som "the thing to do". Jag skall inte tänka den som en tävling och inte heller ett lopp som jag måste springa på fullt, endast få njuta och bara nöjd med en tid under 2.5h. haha.. :)

tisdag 13 september 2011

Mysigt med regn

Morgonlänken i regn, till skolan i regn ( somt tur har jag nu bilen här), träning nr 2 i ösregn... Mysigt. Jag var super stressad av att jag skulle bli sjuk, men jag orkade sen inte mera bry mig efter 40min. Igår sprang jag 25km och idag 22km. Jag skulle ha velat löpa 50km på 2 dagar, men jag sprang redan mer än vad Kimmo hade planerat. Det här får lov att duga för mig och hoppeligen förlåter Kimmo mig också.
Imorgon kör jag en morgonlänk + en hård träning. Den blir kul. 2'3km! Najs! På torsdag blir de igen morgon+ kvällslänk. Resten av veckan blir också ganska intressant, men den berättar jag mera om senare.

Nu är jag trött, skall snart försöka sova.

måndag 12 september 2011

LANDSKAMPEN 2011



Här är lite bilder från Landskampen. Jag tänkte att jag skulle börja ta foton och sätta hit, så blir bloggen lite trevligare. Landskampen var förresten helt otroligt kul! Special tack till Sanni! Vi har ALLTID kul!

Måndag

Måndagen inleddes med en 7.5km:s morgonlänk med Frida. Utan henne skulle länken ha varit super tråkig, eftersom jag var trött och det regnade. Fridas glada humör smittade, så det var hur kul som helst. Annars var dagen ganska normal. Lite skola, lunch och kaffe med Lari och sådant. På kvällen var jag och springa med två hankeiter. Riktigt kul och dessutom kändes benen lätta!

Jag hade lite planerat att jag skulle ha tagit en ganska lugn vecka tränings mässigt, men det hade inte Kimmo. Nu ser jag fram emot denna veckans träningar. Några intervall träningar, några långlänkar, en lite längre hårdare länk+ helt återhämtande morgon- och andra lugna länkar. Kul! :)

Jag skippar Kuortane tävlingen, eftersom det känns som om den kommer lite snabbt. Men det kommer andra roliga tävlingar som jag skall tävla på.

söndag 11 september 2011

Söndag

Nu är jag tillbaka i Vasa. Tack alla för ett härligt veckoslut! Jag återkommer i morgon, för nu skall jag sova.

Sov sött! :)

fredag 9 september 2011

Thoughts...

To night I ran my last track race for the season. I am really happy for my race. I didn't run a personal best, but I have been sick this week and it went better than I had expected.

First of all I want to congratulate Laura and Leena! They ran so well, nice times! Well done ladies! ;) Second of all I am very grateful for those, who have cheered me and been there for me this week and during this day. Thank you! You people motivate me so much!

The third thing I have in mind is Iltalehti's article... I am not angry. I think that is sad that they do an article like that. Why couldn't they write about the race, about Markovaara and Puotiniemi? Puotiniemi is one minute from London A-time in Marathon. She is going to Berlin in two weeks and there she tires to break the 2.37 time. That would have been something nice and sporty to write about, but no. It is more fun to take pictures from our butts and then criticize our National-team outfits. Very mature to write about it from that point a view. Life is all about choices. :)

Tomorrow I am  going to train, go to the stadium and cheer for Finland and then celebrate the end of track season 2011.

I am happy. Personal best in 1500, 3000,5000 and 10 000m. Next stop--> 21.1km race ;)

TAGGAD TAGGAD TAGGAD!

Så nice! Tack alla kära männiksor som orkar lyssna på mitt gnällande och dessutom orkar ni ännu peppa mig! Tack vare er är jag taggad till tusen och väntar på kvällens tävling mer än någonting annat! Det här blir kul. Jag är så glad och jag tänker sätta allt i spel.

Nu har jag rätt känsla. Jag är inte rädd eller osäker. Jag är glad att få vara med och jag är väl medveten över hur hårda löpare som är på start-sträcket. Isabellah Andersson är en av mina favorit friidrottare och i kväll får jag tävla i samma tävling som hon. Vau!

torsdag 8 september 2011

Taistelu

Huomenna aion juosta. Aion taistella. Huomenna on luvassa oikeaa raastoa. Huomenna kokeilen miten kova psyyke minulla oikeasti on. Jos ei ole aivan 100% terve päivää ennen, se ei tarkoita ettei huomenna lähtisi.
Minua on hemmoteltu kolmessa kisassa. 1500 ja 2'5000m tuntui aivan ihanalta, mutta nyt olen valmistautunut oikeaan taisteluun.

Aion laittaa kaiken likoon. Uskon, että saan jostain voimia.

Marta

Marta är min ballerina. Så söt och så skör. Hon är lika hård mot sig själv som en ballerina. Hon är så fin så fin och så klok. Nu får jag flytta in till henne. En ängel är hon också.

tisdag 6 september 2011

Running is my therapy

Jag var verkligen sur, då jag skulle idag träna. Båda gångerna. Efter morgonpasset var jag en stund på gott humör, men humöret varade inte så länge. Hade så mycket att fundera på etc. Kvällspasset däremot började surt, men som tur vände vinden direkt då jag började springa. Det är helt otroligt hur allting kan kännas bra, då man bara får träna. Jag älskar att springa. Jag älskar att träna. Det är den bästa terapin som finns.

Idag var träningen mera nog en flykt från alla problem. Jag var väldigt rädd att det skulle kännas segt att träna hårt idag, eftersom jag var så trött, men som tur det gick bra! Nu måste jag bara psyykka mig själv 24/7 och bara fylla mitt huvud med positiva tankar! :) Jag tror det kommer att fungera.

6.9.2011

Ikväll blir det en förberedande träning inför fredagens 10 000m. 

Motivation: 0
Ork: 0
Annars bara: 0.

Yes.

Om en timme borde jag springa hårt. Jag har mina springkläder på mig och försöker nu lyssna på positiv musik, men den här gången hjälper det inte. Jag har lust att bara stanna på soffan o stirra in i väggen. 

P.S Jag lovar det här är mitt sista depp- inlägg på en stund!

måndag 5 september 2011

To Do List

1. Kerätä itseni
2. Keskittyä kilpailuun
3. Nukkua, levätä, syödä, opiskella, harjoitella
4. Etsiä asunto+ kaikki tarvittavat asiat siihen
5. Olla hyvällä tuulella ja muistaa olla kiitollinen kaikesta hyvästä mitä olen saanut. 

Thats all! ;)

Aloitan nyt ainakin matkajärjestelyillä. Tai oikeastaan huomisesta. Harjoitus, koulu, harjoitus, pakkaus. Keskiviikko näyttää periaatteesa samalta plus hieroja ja matkustus. Torstaina majoitun hotellille ja silloin saan keskittyä vain ja ainoastaan kilpailuun joka on perjantaina 20.15. Perjantain jälkeen olen yleisyurheilupiireissä sunnuntaihin, joka varmasti on ihan hyväksi. Harjoitusta, kilpailujen katsomista y.m.

Sunnuntaina palaan Vaasan, jolloin sitten käyn käsiksi muuttohommiin. 

5.9.2011

No words to describe... I love you. Always.

Positive things: 10 000m race on Friday and I have awesome friends.
The race is a traditional "battle" between Finland and Sweden. I have heard that it is is a lot of fun. The best athletes from Finland and Sweden are competing. (minus those, who are injured) That is always so harmful. Anyways, I am looking forward to compete there no matter what.

Ciao!

söndag 4 september 2011

Life begins, where the comfort zone ends.

4.9.2011

Idag blir det en lätt dag. 18km:s länk och strechning. Gårdagens hårda träning gick bra. Jag sprang 1'2000m + 3'1000m. Det första draget kändes aningen segt i början, men sedan började det flyta. 1000m- dragen kändes bra. Den sista kom rätt hårt, men inte för hårt. (så du bara vet Kimmo, hhihi)

Gårdagen gick annars helt bra. Efter träningen beställde vi mat med Lari från en restaurang nära oss. Namnet är så patetiskt (ravintola Ensiapu) , men maten är verkligen god! Restaurangen bjuder på typ italiensk, grekisk och syrisk mat. På kvällen tog jag en sväng till cella och fontana. Cella var mysigt, men Fontana var för fullt. Det var ändå kul att se bekanta. Speciellt kul att Ninna var där. :)

lördag 3 september 2011

Ryssland

Jag skulle vilja åka till Ryssland. Det finns många orsaker. Den största orsaken är att, Ryssland har helt otroliga atleter. Det skulle vara sjukt nice att få träna där. Inget fel på mitt tränande nu, men jag skulle vilja uppleva omgivningen där de tränar och lära känna dem.

Helt super nice skulle det även vara att få lära sig ryska. Månne man skulle lära sig på ett halvt år?

Om inte Ryssland, vill jag till Spanien. Vädret är ju aningen mysigare där.

torsdag 1 september 2011

Fredag

Vad mysigt. Eller är det? Jag vet inte vad jag skall göra. Jag skippar i varje fall morgondagens tävling, för att koncentrera mig lite mera på det väsentliga. Men okei, Josse och Frida skall båda åka iväg på veckoslutet. Tråkigt. Lari skall spela golf, Janina skall vara med sin syster. Toni kommer imorgon. Marta vet jag inte vad hon skall göra. Nä-e, jag är nog inte ensam ändå. :) Jag tänker göra precis vad jag vill. Som tur e bilen nu här, så kan jag till och med typ åka till My Sports eller något. Haha.

Idag skippade jag morgonlänken. Jag hade inte lust att springa. Ursäkta? Att jag skulle någonsin göra sådär.. Jag byter morgon-länken mot en förmiddags länk eller söndags morgonlänk. I morgon har jag redan två träningar.

Lite deppig fiilis idag, fast allting borde vara toppen.

Mycket på G

Hejsan.

Jag har inte skrivit på länge, eftersom det har varit så mycket annat att göra. Men nu är jag "back in the game".  Lari och jag är nu bosatta i Vasa. Det är skönt att vara tillbaka! Nu är allt rätt stabilt och så.

Träningarna har gått bra och jag har sovit rätt ok. Igår hade jag för första gången en hårdare länk. Började med 4.05 fart och ökade till 3.41. Det kändes verkligen att jag kunde löpa en halv-maraton i den farten. Pricken på i:et var Janinas sällskap under träningen. Hon cyklade bredvid, vilket var helt otroligt motiverande! Såååå nice!

Annars har denna dag varit super bra! Goda nyheter från många håll! :)