Jag är en långdistanslöpare från Helsingfors. Mina huvudsträckor är 5000m och 10 000m och mitt mål är att vara med i de Olympiska spelen år 2016 i Rio de Janeiro. Där tänker jag springa fortare än någonsin förr. Vid sidan om löpning studerar jag på Hanken Svenska Handelshögskolan.


fredag 29 april 2011

29.4


Tiden går fort. Jag har varit 1.5 vecka här i Portugal, och snart e de dags att fara hem. Idag har jag min sista hårda träning. Igår hade jag min sista cykeltur, och i morgon har jag min sista långa länk. Det känns faktiskt helt skönt att fara hem. Det har varit ett bra läger, men lite trött är jag på att vara här. Nästa år skall jag definitivt vara såhär i två etapper. Jag förstår nog inte folk som är 3mån i sträck på läger. Ok, jag kunde göra det också om Lari skulle komma på visit och sedan att Kimmo skulle vara en månad med mig på läger.

Lägret har gått bra hittills. Mina hårda träningar har gått som planerat, förutom en, vilken gick för hårt. Men jag måste säga att det var roligt att få en hård träning med. Idag skall jag nog löpa hårt men väldigt lätt.  Ei ”puristamista”.  Imorgon är det valborgsmässoafton. Jag skall med SFI och äta, vilket är roligt. Före det skall jag på långlänk och sedan kanske förbereda mig för hemresan, som infaller nästa dag.

När jag kommer hem har jag direkt ett förhör och en presentation. Efter det har jag endast en timme tyska, och sedan kan jag åka hem till Grankulla. Det blir bra.

Veckans plan:

måndag:
flyget landar kl 08.00. efter det till skolan, sedan hem tvätta byke och gå till butiken.
På kvällen kommer Lari, dagens höjdare! Har dessutom vilodag.

- kolla i skolan infobehandlingstenten

tisdag:
Ingen skola! Vara med Lari. Har väl en till vilodag! Låter skönt.

onsdag:
8.15 tyska. Morgonträning+ hård kvälls träning. Till grankulla?

To:
Morgon- och kvällsträning.  Spendera dagen med Lari!

Fre:

Morgon- och kvällsträning. Spendera dagen med Lari!

Lö:
07.00breku
Tävling kl 12.00
Kvällsjogg max 6km?

Sö:
Morsdag, lunch med Mamma eller om vädret tillåter picnic i brunssan?
Långlänk+ till Vasa


Veckan därpå är Lari i Grankulla. Detta betyder att vi inte kommer mera att ses på hela sommaren, om jag inte far till Tyskland eller om han inte kommer hit till något veckoslut. OJOJ… Det blir tungt. En hel sommar utan Lari, när vi just har varit helt sjukt lite tillsammans under hela året. Väldigt tråkigt… Jag saknar honom nu, och det har inte ens gått två veckor. Måste verkligen hitta en tävling i Tyskland där jag kan löpa 10 000m.

I juni blir de lite omtenter, Mimmis student, Isabellas modeshow, tävlingar och hoppeligen en resa till Tyskland.


29.4.2011 Senare…

Träningen gick perfekt!!! Helt otroligt skulle jag säga, eftersom jag kände mig så trött och svag före det. Jag joggade 3km och började nästan direkt därpå att springa det hårda. Tog ingen stress och första km tog jag verkligen lugnt (3.59), så att jag fick en bra känsla i benen. Tack vare den ökade takten just som planerat och benen kändes bättre än på länge. Första 2-4km kändes jobbigast. Efter det släppte det, och sedan var det bara att springa. De sista 2km var ljuvliga. De sista 300m tog jag hårt. Klockan visade 2.50min/km- fart då. Men 300m är så kort , så det kan man dra. Men detta betyder ju inte att hela sista km var den farten. Haha. I wish! J

I varje fall, nu skall jag lite studera min kära Garmin, och hoppas att jag kunde koppla den till datorn så att jag kan se alla mina träningar och farter på datorn.


Som tur gick den sista hårda träningen bra här i Portugal.  Pulsen var lägre, sluttiden samma som den första fartuthållighets- träningen och benen kändes lättare samt början var aningen lugnare. Imorgon blir de lugn långlänk och inget annat. Det är helt kul. Möjligen gör jag en kort konditionscirkel före jag börjar fira vappen. 

1 kommentar:

  1. Hej!
    Va skoj att hitta din blogg, den tänker ja läsa flera gånger :)

    /Johanna
    http://curroergosum.ratata.fi

    SvaraRadera