Jag är en långdistanslöpare från Helsingfors. Mina huvudsträckor är 5000m och 10 000m och mitt mål är att vara med i de Olympiska spelen år 2016 i Rio de Janeiro. Där tänker jag springa fortare än någonsin förr. Vid sidan om löpning studerar jag på Hanken Svenska Handelshögskolan.


måndag 23 maj 2011

Stuck in Island 23.5.2011

Hälsningar från Island!

Island är en intressant plats. Här är det väldigt kalt och blåsigt. Det finaste med Island är dock att man löpa fort framåt, fast man annars flyger typ iväg. Tävlingen gick alltså bra. 35.45 på 10 000m. 2 sekunder från mitt personliga rekord och jag kom under junior em- gränsen. Dessutom fick jag brons på de nordiska 10 000m mästerskapen. Loppet var ojämnt och ensamt. Alltså jag fick ingen draghjälp eller vindskydd. Trots detta kom jag under gränsen, vilket var målet på denna tävling. YES!

Nu vet jag att jag kan löpa en hårdare tid i bra omständigheter, och dessutom behöver jag inte nu stressa för den där junior em- gränsen.

Utan vulkanutbrottet har det gått mycket bra. Jag har delat rum med Elina. (hon vann här) Det har varit jätte kul att få vara med henne här. Vi har löpt en hel del. Igår löpte vi sammanlagt 30 km. Endast 30 minuter efter 10 000m loppet löpte vi en 800m tävling för skoj skull. Det vara bara för träningens skull. Min tid var typ 2.32? och hennes 2.41..? Hårda tider= NOT! :D

Idag vakande jag 5.00 (Finsk tid 8.00), strax efteråt vakande även Elina. Vi beslöt att vi kunde väl lika bra gå på lång länk före frukosten, när vi väl redan var vakna och frukosten skulle fört serveras kl. 8.00.
Så blev det. alltså 5.30 drog vi iväg på vår långa länk. (17km) Den blev inte så lång, men den fick duga.

Nu måste vi bara vänta och se när vi kommer hem härifrån. Det skulle vara så härligt att få redan komma hem idag.

Igår hann vi till och med vara på en Island- rundtur. Vi kollade lite på Geysirer och Gullfossen. Otroligt fint! Men efter att ha löpt 30km och ätit endast frukost och typ 2dl pasta, var man kanske inte i den bästa "sightseen- formen".. Tur fick vi vår sena middag genast efter rundturen, alltså klockan 21.00. Det var en bra men lång dag.

Förresten är det super trevligt att Kimmo är här med. Han är vår gruppledare och för mig mycket annat. Han är den bästa tränaren. Det bevisade han igen på denna tävlingsresa.

1 kommentar:

  1. Grattis, vilken bra tid! Du går under 35 på EM då sen va? :)

    /Johanna

    SvaraRadera