Jag är en långdistanslöpare från Helsingfors. Mina huvudsträckor är 5000m och 10 000m och mitt mål är att vara med i de Olympiska spelen år 2016 i Rio de Janeiro. Där tänker jag springa fortare än någonsin förr. Vid sidan om löpning studerar jag på Hanken Svenska Handelshögskolan.


torsdag 4 oktober 2012

Kohti kautta 2013


Tällä viikolla on kertynyt kasaan monta erittäin hyvää treeniä. Olen harjoitellut hyvin monipuolisesti oman maun mukaan. Tai ainakin melkein. En ole valitettavasti juossut enkä vetänyt mitään tappotreenejä, mutta kuitenkin hyvin hauskoja ja spontaaneja harjoituksia. Olen harjoitellut ilman harjoitusohjelmaa, koska tämä on minun viimeinen ”ylimenoviikkoni”. Niin me sovittiin Kimblen kanssa. (Kimmon siis) Tällä viikolla  olen pyöräillyt, cross-trainannut, juossut (kerran 10km), vesijuossut, jumpannut ja uinut.

Tämän viikon kohokohta oli tietenkin se 10km:n juoksulenkki. Se tuntui niin hyvältä ja olin niin innoissani! Koko askel tuntui erilaiselta, kun paikat olivat auki. Seuraavana päivänä oli lonkankoukistajat ja takareidet jumissa! Yes! Minulla on yleensä etureidet ja sääret kipeät, niin minä otin tämän hyvänä merkkinä. Takareidet ovat juoksijan tärkeimmät lihakset ja minä olen nyt löytänyt ne! Lonkankoukistajat ovat olleet niin jumissa, niin minun askel on ollut erittäin lyhyt ja se on estänyt minun takareisien kunnollisen käytön. Tämä oli hieno oivallus! Reisien lähentäjätkin olivat kipeät. Kädet tulivat myös rennosti mukana ja juoksu tuntui todella ihanalta. Askel oli matala ja melko pitkä. Toki seuraavana päivänä plantaari ilmoitteli itsestään, mutta se oli odotettavissa, kun jalka on saanut olla suuremmitta iskuitta jo kolme viikkoa. Jalkaa arvostaen ja kuunnellen, jatkoin harjoitusviikkoa muun kehittävän urheilun parissa. Määrää on tullut melko hyvin, vaikka olen vain harjoitellut kerran päivässä.
Tänään oli sitten toiseksi paras harjoitus. Se sisälsi 40min jumpan (astangajooga+keskivartalo), 3km:n uinnin, joka sisälsi yhden kovan osuuden sekä loppuun vedin vielä 25min vesijuoksua ja venyttelyt päälle.

Uintikin on alkanut taas kulkea. Jaksan vetää rauhallista vauhtia vaikka kuinka kauan ja pystyn uimaan jo melko kovaa. En toki mitään kilpavauhtia, mutta tekniikka ei hajoa heti, jos alan uimaan hieman kovempaa. Tänään uin ensimmäisen uintisarjan varmaan 2 vuoteen. Se oli lyhyt mutta ytimekäs. 4x50m potkuja kovaa, 15-20sek palautus+ 100mverkka, 2x2x50m VU kovaa, 15sek palautus. Sarjahan on hyvin naurettava kun vertaa niihin 10x100mpu kovaa, mitä vedin parhaimpina päivinä uintiaikoina, mutta jostakin on pakko aloittaa... Minä kyllä häpesin omaa uintiani, mutta onneksi kukaan ei ollut katsomassa.

Mäkelänrinne on hyvä paikka. Siellä on hyvät harjoitusolosuhteet sekä saman henkistä porukkaa. Olen tutustunut erittäin mukavaan tyttöön, joka kilpailee nykyaikaisessa 5-ottelussa. Hyvin mielenkiintoinen laji! Näin parin kerran juttelutuokion jälkeen, olen jo tähän tyttöön tykäsitynyt. Niin mukava ja energinen! Ja mitä hauskinta, hän on hyvin tunnollinen ja ahkera harjoittelija. Se näkyy hänestä suoraan läpi.

Muuten kaikki menee ihan kivasti. Hieman on ollut ongelmia tuon jalan kanssa, mutta minä en aio hätiköidä. Toivon voivani juosta toisen lenkin tällä viikolla, mutta jos ei jalka ole 100% kivuton, niin en juokse. Olli avasi paikat tiistaina. Se oli täyttä tuskaa, mutta uskon sen tepsineen. Jalkaa pystyy nyt kuitenkin hieroa ja ympäröivät lihaksetkin alkavat hellittää. 

Minä uskon Kimmoon, Olliin ja mitä tärkeintä, uskon itseeni. Aion harjoitella maltillisesti kohti kautta 2013. Ensi kesänä juoksen ennätykset kaikilla matkoilla. Muuta vaihtoehtoa ei ole. ;)

Good night and God Bless

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar