Jag är en långdistanslöpare från Helsingfors. Mina huvudsträckor är 5000m och 10 000m och mitt mål är att vara med i de Olympiska spelen år 2016 i Rio de Janeiro. Där tänker jag springa fortare än någonsin förr. Vid sidan om löpning studerar jag på Hanken Svenska Handelshögskolan.


söndag 31 mars 2013

Pääsiäiskuulumisia


Kolmen viikon päästä juoksen SM-maantie juoksun, eli puolimaratonin. Onhan se kokoajan ollut mukana ajatukissani, mutta tänään havahduin (taas) miten aika vain rientää. Sehän on jo kolmen viikon päästä! En minä kyseistä kilpailua stressaa, vaan jotenkin SM-maantiekilpalu on minulle symboli kevään tulosta ja kisakauden avauksesta. Toki virallinen kilpailukausi alkaa vasta toukokuun lopussa, jolloin juoksen ensimmäisen ratakilpailun, mutta SM-kilpailu on aina SM-kilpailu.

Viime vuonna kilpailu ei todellakaan juostu keväisissä oloshteissa, joten en kylläkään herättele mitään toiveita shortsi-kelistä. Jos nyt tiet olisivat sulat, olisin kiitollinen. Viime vuonna juoksimme lumisessa Kuopiossa. Kilpailu oli hauska ja sijotukseen olen erittäin tyytävinen, mutta aikani oli huono. Tänä vuonna tavoittelen ennätystä ja sijoitus saa olla mikä on. Viime vuoteen verrattuna, olen nyt paljon vetreämmässä kunnossa. Talven leirit painoivat ja olin lopen uupunut jo ennen kilpailua. Tänä vuonna en aio pilata viimeistely viikkoja ylilyöntejen kanssa. Tämän viikon harjoitukset ovat menneet hyvin, paitsi keskiviikon kova, jonka vedin liian kovaa. Tämän päivän kova 3x3km meni paljon paremmin. Kaksi ensimmäistä vetoa meni juuri miten pitikin, mutta viimeisessä innostuin hieman turhan paljon. Ensi kerralla juoksen loppuun asti, juuri miten Kirsi on suunnitelllut, enkä anna hyvän fiiliksen viedä mennessään. Miksi en ikinä opi?

Kaksi kovaa viikkoa edessä ja odotan innolla jo seuraavaa harjoitusta, joka on itseasiassa kohta. Mutta nyt aion keskittyä entistä enemmän laadukkaaseen tekemiseen, koska nyt minulla kulkee, enkä halua pilata sitä.

Hyvää pääsiäistä! 

P.S. Suunnittelin viime viikolla Portugalin lähtöä, koska minulla meni hermot liukkaisiin teihin, mutta en aio nyt muuttaa alkuperäistä suunnitelmaa, vain huonojen alustojen takia. Leirillä olisin ehtinyt olla viikon, joten matkustaminen etc, olisi vienyt liian paljon energiaa ja aikaa. Nyt ei ole aika tehdä mitään ex-tempore matkoja. Kohta se kesä tulee. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar