Jag är en långdistanslöpare från Helsingfors. Mina huvudsträckor är 5000m och 10 000m och mitt mål är att vara med i de Olympiska spelen år 2016 i Rio de Janeiro. Där tänker jag springa fortare än någonsin förr. Vid sidan om löpning studerar jag på Hanken Svenska Handelshögskolan.


lördag 18 maj 2013

Pois heikolta jäältä


SM-maastojen jälkeen sairastuin toden teolla, joten treenit vaihtui lepoon. Lepäsin kaksi päivää, mutta sen jälkeen hermot petti. Koin olevani tarpeeksi terve. Keskiviikkona juoksin 2x8km kevyttä, joka tuntui ihan hyvältä. Hengitys oli vaikeaa, mutta jalat tuntuivat ihan hyviltä.

Torstaina oli jo luvassa kovaa. Aamulla juoksin kevyen 9km ja jumppasin. Sekin tuntui hyvältä, mutta illalla sitten oli hyvin epävarma olo. Oliko järkeä juosta 2x10x200m kovaa tai pitäisikö vielä levätä, kun räkä vain valuu..? Kirsi oli seuraamassa treeniä ja päätimme, että otan vedon kerrallaan. Ensimmäiset 5 vetoa tuntui ihan hyviltä, mutta sen jälkeen lähti koneistoni kunnolla käyntiin. Juoksin Tatun kanssa, joka samalla helpotti ja vaikeutti tilannetta. Olisin kaivannut enemmän tilaa, kun en pystynyt tunnustelemaan niin selvästi oloa, mutta tämä oli hyvää harjoitusta. Ja sitä paitsi seurassa harjoittelu on aina hauskempaa! Kymmenen vedon jälkeen kiristin ja nautinto kasvoi. Nuha vaivasi ja hengitys oli raskasta, mutta jalat olivat hyvät. Juoksu oli helppoa.

Torstai harjoituspäivästä tuli kokonaisuudessaan melko raskas, kun tein kunnon verryttelyt alkuun ja loppuun. Perjantaina vedot ja määrä tuntui jaloissa ja silloin juoksin hyvin nihkeän 16km. Illan pidin vapaata. Pelkäsin vielä sairastuvani uudestaan, mutta flunssa jäi onneksi taakseni. Kiitos siitä!

Tänään aamulla tein terävän puntin, alku- ja loppuverkkoineen sekä hyppyineen. Se oli hauska treeni, mutta kokonaisuus oli uuvuttava. Ajatus päivän toisesta treenistä, joka oli 8km+6x60m, tuntui jo raskaalta, mutta ONNEKSI Mikaela pelasti treenin ja periaatteessa koko päivän.

Ruokavalion muutoksen myötä, minulla on välillä ollut hyvin väsynyt olo. Ja silloin on todella vaikea lähteä juoksemaan, edes kevyttä lenkkiä kuten tänään. Nyt kuitenkin sain mahtavaa seuraa ja juuri oikean vauhdin alle sekä positiivista energiaa häneltä. Hän on niin täynnä energiaa, aitoutta ja positiivisuutta. Yhteinen harjoitus muutti minun koko päivän. Olen niin kiitollinen, kun pystyn puhumaan hänelle niin rehellisesti. Ihana ihminen kerta kaikkiaan!  Lopputulos oli minun kohdalla 11km sisältäen n. 6x n.60m rullaukset ja Mikaela juoksi 20km, sisältäen nuo samat rullaukset. Uskon, että molemmat hyötyi toistemme seurasta. Hyvä niin!

Miksi onnistuminen iltapäivän harjoituksessa oli niin tärkeää, oli koska tänään heti aamusta tuntui, että olin eksynyt hyvin ohuelle jäälle. Kun tämä tunne iskee, voi pienikin virheliike pilata koko päivän tai pidemmänkin aikaa. Se on hirveää, kun tiedostan tunnetilan niin hyvin ja yritän yleensä tehdä kaikkeni, etten ratkeaisi vääriin päätöksiin. Joskus se on vain niin vaikeata nähdä oikean ja väärän ero.

Tänään Mikalean kanssa harjoittelu oli kuitenkin iso rykäisy pois heikolta jäältä, paksumman jään päälle. Olen vielä jäällä, mutta kiitos Mikaelan voin nyt itse kävellä oikeaan suuntaan, kun tiedän missä se heikoin kohta on.  Hyvä treeni ja seura teki tänään tehtävänsä! Hyvää lauantaita kaikille!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar