Jag är en långdistanslöpare från Helsingfors. Mina huvudsträckor är 5000m och 10 000m och mitt mål är att vara med i de Olympiska spelen år 2016 i Rio de Janeiro. Där tänker jag springa fortare än någonsin förr. Vid sidan om löpning studerar jag på Hanken Svenska Handelshögskolan.


torsdag 23 maj 2013

Kesää kohti


Olisin toivonut aloittavani ratakauden jo lauantaina, mutta keskitymme valmentajani kanssa vielä pariin kovaan viimeistelevään harjoitukseen. Kovat harjoitukset ovat menneet mielestäni hyvin. On kuitenkin vaikea sanoa sen enempää, koska en ole aiemmin juossut näin lyhyitä ja kovia vetoja.

Huomenna on luvassa tuttu ja turvallinen 8km vauhtikestävyys (VK). Hieman (lue: paljon) pelottaa, kun viimeiset kolme päivää ovat olleet hyvin tukkoisia, vaikka olen vain juossut kevyttä. Toki ruokavalion muutos ja huonot yöunet vaikuttavat palautumiseen, mutta minun on vaikea uskoa, että ne olisivat ainoat syyt huonoon kulkuun. Oloni on muuten hyvä ja luottamus alkaa taas kasvaa. Huominen saa mennä omalla painollaan, vaikka toivoisin unelmajalkoja huomiseksi, mutta jos niitä ei ole tarjolla vedän sitten tahdonvoimalla tuon kovan 8km pätkän.

En ole vielä päättänyt missä aion juosta sen. Olen nyt puolen vuoden aikana juossut melkein kaikki kovat pitkät vedot epätasaisella, mutta nyt tekisi mieli juosta tasaisella. Ihan vain sen takia, että saisin lennokkaamman fiiliksen ja kovemmat kilometri väliajat. Tyhmä ajatella, mutta tänään juostessani sykkeet olivat jo pelottavan korkealla hitaissa vauhdeissa. En ihan ymmärrä miksi, koska jalat tuntuivat hyviltä.  Jos sykkeet näyttävät aivan hassuja huomenna, aion juosta VK:n sykkeitä seuraillen enkä vauhtia.

Hyvää yötä!

3 kommentarer:

  1. Millainen on sun uusi ruokavalio?:)

    SvaraRadera
  2. Olen siirtynyt vähä-gluteeniseen ruokavalioon. En ole ehdoton, mutta tuo nimitys on suuntaa antava. Miten sä voit?

    SvaraRadera
  3. Mulla on luultavasti asiat jo parempaan päin. Vielä en ole kuitenkaan täydessä iskussa ja kyllähän siinä vähän aikaa menee että keho toipuu. Oon itsekin nyt siis noudattanut gluteenitonta ruokavaliota ja luulen että se sopii minulle paremmin. Ainakin on tuntunut jo paremmalta. Mulle nuo syömiset on ikuinen ongelma ja on kiva kuulla muiden kokemuksista. Tsemppiä kisoihin!:)

    SvaraRadera