Jag är en långdistanslöpare från Helsingfors. Mina huvudsträckor är 5000m och 10 000m och mitt mål är att vara med i de Olympiska spelen år 2016 i Rio de Janeiro. Där tänker jag springa fortare än någonsin förr. Vid sidan om löpning studerar jag på Hanken Svenska Handelshögskolan.


lördag 29 juni 2013

5000m, Jämsä


Fiilis ja motivaatio oli hyvä ennen starttia. Jalatkin olivat hyvät, mutta vatsani ei. Edellisenä iltana oli ollut pahoinvointia ja sitten aamulla ennen kisaa alkoi kova päänsärky. Herkästä vatsasta johtuen, en uskaltanut ottaa kipulääkettä. Puuro ja laktoositon proteiini juoma oli lauantain ruokavalio, mutta sekään ei sitten ollut tarpeeksi pelkistetty. Näistä oppii. Inhoan vaan, kun energiaa menee väärään asiaan. Onneksi kehoni kuitenkin tajusi kestää koko kisan läpi. Päänsärky ja pahoinvointi unohtui starttilaukaisun myötä, mutta huono olo tuli sitten kahta kauheampana maaliviivan jälkeen. Osin rasituksen takia ja osin vain jonkin muun takia.

Kisa meni kuitenkin hyvin. Juoksin ennätyksen, josta olen tyytyväinen, mutta kuitenkin harmittaa etten juossut kovempaa. Epätasainen alkuvauhti vei voimiani. En saanut otetta matkavauhdistani. Tämä nyt kuitenkin oli ensimmäinen 5000m vuoteen ja edellisenä kertana juoksin 17.16 ja nyt 16.37.14. Onhan siinä ihan hyvä parannus viime vuodesta. Olen tyytyväinen, mutta tuo ei ollut nappijuoksu. Olen kokenut täydellisen juoksun nyt kerran elämässäni ja sellaista fiilistä aion tavoitella joka kerta. Eilen ei  ollut sitä fiilistä. Aion kuitenkin nyt iloita uutta ennätystä ja sitä, että olen kunnossa.

Muuten Jämsän reissu oli oikein onnistunut. Oli ihana nähdä tuttuja ja kavereita. Reissusta tuli toki vielä parempi Jossun ja Sebun takia. Jossu on kunnon energia pommi, joka huokuu positiivisuutta ja draivia. Sebu taas on minun rauhani. Aina kun Sebu on paikalla, juoksen hyvin. Voin juosta hyvin ilmankin häntä, mutta hänen läsnäolossaan on sitä jotakin. 

Majoitus oli minun mieleeni. Ei mitään luksusta, mutta siellä oli kaikki tarpeellinen. Siellä oli ihanan rauhallista ja mielestäni on aina hauskaa, kun kilpailijat asuvat samassa paikassa. Se luo hieman yhteishenkeä, josta pidän.

Nyt on aika pitää hieman kisataukoa ja keskittyä harjoittelemiseen. Seuraava startti on parin viikon päästä. Juoksen joko 1500m tai 3000m tai molemmat. Sen jälkeen juoksen Kalevan Kisoissa.

Nyt kutsuu puolipitkä lenkki. Huh, mikä väsymys, mutta kyllä se siitä sitten lähtee. 

3 kommentarer:

  1. Moi. Kumpaa matkaa (vitonen, kymppi) pidät päämatkana Kalevalaisissa?

    SvaraRadera
  2. Tähtään vitoselle. Se sopii hyvin, kun se on ensimmäisenä. Juoksen kyllä molemmat. :)

    SvaraRadera
  3. Näin hiukan arvelinkin :) Ainakin tv-kuvan välityksellä olin havaitsevinani juoksutekniikassasi muutosta aiempaan verrattuna. Mielestäni juoksusi näyttää nyt aggressiivisemmalta/voimakkaammalta ja jotenkin tasapainoisemmalta. Treeni-iloa parille seuraavalle viikolle :)

    SvaraRadera