Jag är en långdistanslöpare från Helsingfors. Mina huvudsträckor är 5000m och 10 000m och mitt mål är att vara med i de Olympiska spelen år 2016 i Rio de Janeiro. Där tänker jag springa fortare än någonsin förr. Vid sidan om löpning studerar jag på Hanken Svenska Handelshögskolan.


tisdag 23 april 2013

Rastlös vol 3


Kolmen päivän kevyt jakso loppu!

Lauantain sm-puolimaratonin jälkeen, oli treeni ohjelmassa luonnollisesti kevyitä palauttavia päiviä. Sunnuntaina kävin Heinin kanssa juoksemassa. Minulla oli 10km ohjelmassa ja Heinillä 12km. Lauantain juoksu tuntui lihaksissa ja näkyi hieman sykkeessä, mutta muuten oli virkeä olo. Heinin seura teki lenkistä mahtavan. Saimme yhdessä spekuloida lauantain juoksua. On ihana saada jutella hyvällä omatunnolla juoksusta. Siinä se meidän lenkki vierähtikin aivan liian nopeasti. Itse olisin halunnut jatkaa, mutta olin järkevä ja lopetin, kuten Kirsi oli suunnitellut. Lenkin jälkeen menin hierojalle. Plantaari oli hirmu kireä sekä kylkiluiden välissä olevat lihakset. Se vatsakipu, joka minua nyt on vaivannut on siis lihasperäistä. Luulin, että se oli väärästä tankkauksesta, mutta nuo lihakset olivat hyvin kireällä. Jännä juttu.

Maanantai oli treenin kannalta hyvin haastava. 60 minuuttia vesijuoksua, eikä mitään muuta. Se oli henkisesti hyvin raskas päivä. Ehdotin uintia vesijuoksun sijaan, mutta Kirsi aavisti, että silloin treeni ei olisi jäänyt kevyeksi. Niin paljon aggressioita tuo lauantain kisa toi tullessaan, joten olisin vetänyt ”raivo-treenin”. En vetänyt. Vesijuoksin se 60 minuuttia ja nousin ylös altaasta. Olen hyvin ylpeä itsestäni. Hihihi...

Tänään aamulla juoksin kevyen 9km:n ja sen päälle jumppasin, kuten sovitusti. Illan 7km  tuntui niin kevyeltä. Vauhti oli hieman kovempi kun normaalisti, mutta olo oli hyvä, joten annoin tuon lenkin mennä hieman fiilispohjalla. Keskivauhti oli 4.43min/km. Kiva sade lenkki tuli tehtyä hyvällä ja energisellä fiiliksellä. Tosin sykevyö näytti jotain ihan omaa. Jos sykevyön pesee hunosti eikä sitä kostuta kunnolla,  lukemat ovat väärät ja epätasaiset.

Huomenna ohjelmassa on 6km+ 3x6x100m+ 2km ja illalla  7km:n kevyt lenkki. Torstaina ohjelmassa on 15km:n reipas. Odotan innolla tulevia harjoituskisia! Haluasin tottakai jo kisata ja juosta maksimia, mutta se ei nyt ole soveliasta. 1.5 viikon päästä juoksen Helsyn pm- maastot. Jippii! Nyt odotan jo niitä, vaikka maastojuoksu ei ole minulle mitään herkkua. Haluasin vain kisata, vaikka ratakausi alkaa vasta kuukauden päästä.

Nåniin, nyt on sm-maantien pettymykset käsitelty ja mieli on vakaa. Tästä on hyvä jatkaa treenejä. 

söndag 21 april 2013

SM-maantiet


Huh, kerron siitä joskus toiste. En jaksa vielä puhuakaan siitä. Tai jaksanpas. Se oli hirveää alusta loppuun. 3km:n kohdalla kylkiluiden kohdalla alkoi tekemään kipeää, se säteili vatsaan. Kipu kesti koko loppumatkan. Uusi tunne ja sen lisäksi oli vielä jano. Fiilis aivan älyttömän huono ja jalat tyhjät. Miksi se huono päivä piti tulla juuri lauantaina?

Mutta ensin, MEGA ONNITTELUT KAIKILLE HYVIN JUOSSEILLE NAISILLE JA MIEHILLE! VEDITTE KOVAA! HYVÄ TE! :)

Ja takasin pohdiskeluun. Treenit ovat kulkeneet ja muutenkin on mennyt hyvin.  Torstaina aloin hermoilemaan ja se vaikutti valitettavasti minun ruokailuun. Ruokahommat meni to-pe pieleen. Olen niin älyttömän pettynyt itseeni. Miksi minun piti pilata koko itseluottamus ruoan takia? Olen juossut 3 vuotta ja joka kerta kun lähden kisatilanteeseen, iskee hirveä paniikki enkä tiedä miten syödä. Se loppuu nyt tähän.

Nyt minulla on vihdoinkin sotasuunnitelma. Kiitos Kirsin. SM-maastoihin en halua mennä juoksemaan, mutta menen kuitenkin harjoitellakseen juuri näitä tilanteita. Minä panostan ja tulen juoksemaan kesällä 3000m, 5000m ja 10 000m, mutta kun minä ne juoksen tiedän tasan tarkkaan miten tankata. Uskokaa tai älkää, mutta se on ollut se suurin haaste minulle ennen kisoja.

SM-maastot hermostustuttavat tarpeeksi, joten silloin saan harjoitella sitä. Olisin itse halunnut juosta maantiekympin, jossa menen rennoin mielin liikenteeseen ja silloin ruokailutkin toimivat. Nyt tosin jätän maantiekympin väliin ja juoksen SM-maastot.

Siellä ajattelin juosta niin kovaa, etten jaksa kävelläkään maaliin tultua. Tuo lauantain kisa tuntui niin tyhmältä. Jalat olivat tyhjät, mutta maaliin tultua en ollut kuolemaisillaan eikä oksettanut. Siltä se pitäisi tuntua. En saanut itsestäni irti. Mitään. Kyseinen fiilis oli viime vuonna Jämsän Kestävyyskarnevaaleissa. Silloin oli aivan sama tilanne. Nukuin huonosti, hermoilin ruoan suhteen, ja psyyke huono. Tosin viime vuonna olin huonossa kunnossa, mutta viime kesän kuntoon nähden, Jämsän kymppi oli pateettinen. Juoksin vain, ilman mitään tunnetta. Kuten eilen.

Hohhojaa. Mutta kuten sanoin. Tuo jäi viimeiseksi kerraksi. Minun valmentajani ymmärtää tilanteen ja hän ymmärtää myös miten paljon nämä epäröinnit vaikuttaa minun juoksuun. Luotan häneen ja me saamme tämän yhdessä hänen kanssaan toimimaan. Olen harjoitellut hyvin ja olen levännyt. Viimeiset päivät ennen kisaa meni sitten pipariksi. Olen nyt hyväksynyt asian ja jatkan tästä eteenpäin. Jos juoksen kisan vielä huonosti hyvän tankkauksen jälkeen hyväksyn 1.21.14 ajan puolikkaalla, mutta en ennen sitä. Se jää nähtäväksi. Nyt jätän puolikkaan taakseni ja keskityn tulevaan. Olen pahoillani epäsosiaalisuudesta. Tulokseni riipaisi vain niin pahasti sydäntäni. Ennätyksenhän minä juoksin, mutta sitä juoksu tunnetta ei voi selittää. Välillä se tuntui aivan hölkältä. Sitähän se kai olikin… Jessus.

Nå juoksin maaliin, kasvoin ihmisenä, sain suurimmasta heikkoudesta otteen ja nyt VIHDOINKIN sain aseet sitä vastaan. 3 vuotta siinä kesti.  

fredag 19 april 2013

KIRIRINKI LYHYESTI


-Kiririnki on suomalainen urheiluun suunnattu yhteisörahoituspalvelu.
-Maailmalla crowdfunding-nimellä tunnetun yhteisörahoituksen tarkoitus on antaa kaikille mahdollisuus osallistua itselleen tärkeän hankkeen rahoittamiseen.
-Palvelu, joka pyrkii muuttamaan suomalaista urheilukulttuuria ja tapoja, joilla urheilijat keräävät itselleen rahoitusta myymällä fanituotteita kannustajilleen.

-Kiriringin kautta pääset mukaan fanittamiesi urheilijoiden taustajoukkoihin rakentamaan heidän menestystään. Sinä valitset urheilijan, jota haluat tukea. Ja mikä parasta, Kiriringissä fanituotteista maksamasi summa menee suoraan urheilijalle ilman välikäsiä.
 Kiriringin urheilijat Chydenius, Lindfors, Mattila, Toivo, Silander Martikainen.
-Palvelun ylläpitoon varaamme vain 10 % kokonaissummasta. Kiririnki on siis täysin uudenlainen kanava fanien ja urheilijoiden kohtaamiseen, ja toimintaan yhteisen tavoitteen puolesta.
-Kiriringissä kaikki urheilijat esitellään heidän omilla nimillään ja tiedoillaan julkisesti. Käynnissä olevan projektin aikana kerätty rahamäärä ja nimensä julkaisseet fanit päivittyvät reaaliaikaisesti urheilijan sivulla, ja ovat aina kaikkien nähtävillä.
                              Minun tavoitteeni ja sen tämänhetkinen tilanne.
-Rahoittajat eli kirittäjät esiintyvät palvelussa omilla nimillään, mutta yksityishenkilö voi kirittää myös anonyymisti.
-Kullakin Kiriringin urheilijalla on selkeä tavoite, johon hän kerää rahoitusta.
-Tavoite puolestaan määrittelee rahasumman, joka asetetaan projektille. Minimitavoitesumman voi aina luottaa olevan realistinen, sillä vain täyttyneestä rahoitustavoitteesta urheilija saa rahaa.
-Kiriringissä kirittäjä kannustaa urheilijaa ostamalla fanituotteen.
-Fanituotteet ovat urheilijan itsensä luomia ja niiden laatu vastaa aina kirittäjän antamaa rahasummaa. Sen lisäksi, että pääset kirittäjänä mukaan urheilijan tukijoukkoihin, saat konkreettisen tuotteen rahoituksestasi.
-Urheilijan sivulta löytyvät fanituotteet lähtevät kirittäjille heti projektin tultua päätökseen. Kiriringin maksutapahtumat kirittäjiltä urheilijoille välittää perinteisiä pankkeja korvaava Holvi. Holvi on Finanssivalvonnalle rekisteröity maksupalveluiden tarjoaja.





tisdag 16 april 2013

Hyvä päivä!


Eilen päivä oli lähes täydellinen kaikin puolin. Ärsykkeitä, uusia haasteita ja kokemuksia tuli kasoittain. Sitä paitsi sain uusia tuttavuuksia ja sain myös koko härdellin keskellä nähdä perhettäni ja ystäviäni sekä syödä hyvää ruokaa. Mitä ihminen vielä tarvitsee?

Nåniin, ensimmäinen mainimisen arvoinen asia on, että harjoitukset tuntuivat jäätävän hyviltä. Onnistuneen Kiririnki lanseeraus tilaisuuden jälkeen lähdin suoraan treeneihin. Kamat vaihdoin Kisiksessä ja siitä lähdin verkkaamaan pari kierrosta Töölönlahtea ympäri (n.4km). Sen jälkeen lähti päivän päätreeni tosissaan käyntiin: 8x45sek mäet, hölkkä palautuksella. Keli ei ollut mitenkään erikoinen ja olo ei nyt ollut maailman paras, mutta mäet oli juostava ja nuo ajatukset unohtaa. Helppoa. Niinpä lähdin juoksemaan mäkeä ylös.

Yllättäen, jalat olivat erittäin hyvän tuntuiset. Verra oli enteillyt hyvää, mutta kovat vedot ovat eri asia kun verra. Verra voi tuntua todella huonolta tai hyvältä ja sitten kova juoksu voi tuntua aivan erilaiselta yhden treenin aikana. Onneksi tänään verra sekä vedot tuntuivat hyviltä. Askel tuntui terävältä ja vahvalta, katupöly vaikeutti hieman hengittämistä, mutta ei liian paljon. Vedot olivat juuri sopivan rankkoja. Vetojen jälkeen juoksin loppuverraa hieman päälle 2 km. Kokonaisuudessa juoksin 10km. Harjoitus oli lyhyt, mutta tehokas. Pituudeltaan koko ihanuus kesti vain 52minuuttia, joten tässä puhutaan nyt hyvin lyhyestä harjoituksesta.

Syy tähän on, että SM-puolimaraton juostaan lauantaina, joten harjoitusten pituudet ja määrät ovat tällä viikolla hyvin vähäiset. Hyvä niin. Nyt uskallan levätä ja ottaa chillisti, koska tiedän olevani kunnossa. Jos itseluottamus ja fiilis on huono päädyn tekemään ylipitkiä ja liian kovia treenejä. Spontaanit kovat treenit eivät palvele ketään. Onneksi niitä on minulla puolen  vuoden sisällä kertynyt vain muutama. (Ennen ne olivat viikoittaisia)

Takasin päivääni. Aamupäivätreeni toi mukanaan fyysisiä ja henkisiä haasteita. Treenin jälkeen fiilis oli mahtava ja minä iloinen. Lähdin kotiin syömään ja siitä kouluun. Koulussa menin erittäin hyvälle luonnolle ja sen lisäksi ehdin vielä pitää kahvittelu tuokin ystäväni kanssa, ennen toista treeniä.

Päivä on niin erikoinen. Olin jotenkin niin innoissani aamun Kiririnki lanseeraustilaisuudesta ja sen tuomista uusista asioista ja tuttavuuksista, niin koko päivä meni sen energian voimalla. Kaikki luisti eteenpäin niin hyvin ja onnistumisia tuli kaikessa tekemisessäni. Oli ihana tiedostaa onnistumisen tunne siinä hetkessä, kun se tapahtui. Ymmärsin arvostaa sitä. Mahtava ja ruokkiva tunne! Carpe diem!

Päivätreeni meni yllätys yllätys kuin unelma. Mietin jo, että onkohan minun rakas Suunto Ambit kello rikki, kun sykkeet ovat niin matalat, mutta uskon vain, että kevennetty viikko on tuottanut hedelmää. Jee! Lenkin puolessa välissä satuin bongaamaan yhden tutun selän. Selän, jota en kuitenkaan juoksupiireissä ole ennen nähnyt. Selkä oli kuitenkin erittäin tuttu. Se oli äitini selkä ja hän oli myös lenkillä! Bongasin hänet kaukaa, joten ehdin tutkia hänen askelluksen ja asennon. Olin aivan sanaton. Mamma aloitti noin puoli vuotta sitten juoksemisen ja hän on siitä lähtien juossut 3-4kertaa viikossa. Hän aloitti nollasta ja nyt näin omin silmin mihin hän oli tullut. En voi muuta sanoa, että VAU! En voinut uskoa, että hän juoksi niin nätisti ja oikein. Kukaan ei ole ikinä opettanut häntä ja hänen golf-taustalla, en olisi uskonut, hänen juoksevan niin hyvin! Olen niin ylpeä ja liikuttunut! Hänen vahva puoli on tietenkin se, että hän on hyvin kevytrakenteinen ja pieni, joten juokseminen oli heti luontevaa hänelle. Kaikilla ei ole niin hyvä alkutilanne. Mutta jos esimereksi on ylipainoa tai jotain muuta, niin sen voi nähdä vain haasteena ja mahdollisuutena päästä suurempiin muutoksiin ja tuloksiin. Älä anna periksi!

Äitini heikkous on hänen selkänsä. Se voi jämähtää, jos se kylmettyy. Kaikilla on siis jokin heikkous, mutta se ei ole mikään syy olla tekemättä asioita. Melkein kaikki voivat juosta tai hölkätä. Joten usko itseesi, laita lenkkarit päälle ja lähde kokeilemaan! Aloita vaikka kävely-hölkällä.

Äiti kohtaaminen lenkkipolulla oli siis uusi ja aivan mahtava kokemus. Juoksimme yhdessä hetken, mutta minun olisi jo pitänyt kääntyä ennen kun sain hänet kiinni, mutta tämä oli erikoisuus tilaisuus ja koin, että yksi extra lenkki kilometri ei nyt SM-puolikasta pilaa. Erottuamme, hymyilin koko matkan. Olin niin iloinen!

Kappiksen Unisportiin takaisin päästyäni, hyvä fiilis vain jatkui. Sieltä päädyin isäni luokse syömään spontaanin illallisen isäni, äitipuoleni, siskopuoleni sekä isäni ystäväpariskunnan kanssa. Seura ja ruoka oli erinomaista! Isälläni oli edellisenä päivänä ollut synttärit, ja olimme julistaneet sitä jo silloin ja minulla oli suunnitelmana pitää syntymäpäiväpuhe illalliskutsuissa, mutta pupu meni pöksyyn. En uskaltanut. Tässä tuli uusi tilaisuus ja otin kiinni siitä. Pidin puheeni isälleni, joka liikuttui siitä. Olin kiitos koulun retoriikka kurssin oppinut ajattelemaan  rationaalisesti, tunteikkaan puheen keskellä, joten pysyin melkein koko puheen aikana yhtenä kappaleena. Se oli haastava ja uusi kokemus, mutta hyvin antoisa. Isäni sanoi, että se oli hienointa mitä hän ikinä oli kuullut joten koin, että tilanne meni hyvin. Isäni on minun enkeli ja esikuvani. Hieno mies!

Päivä rullasi niin hienosti, niin tässä vaiheessa en edes pelännyt minkään enää pilaavan sitä. Ilta meni Sebun kanssa rennoissa tunnelmissa. Söin ensimmäistä kertaa pitkään aikaan hyvällä omatunnolla hampurilaisen. Olenhan minä niitä syönyt, mutta olen aina tuskaillut huonon omatunnon kanssa. Nyt omatunto oli puhdas ja ruokailuhetki nautinnollinen. Edistystä!

Tämän kaiken jälkeen, en edes ole ehtinyt kertoa koko Kiririnki lanseeraustilaisuudesta, joka sai koko päivän niin hyvin käyntiin. Siitä kerron seuraavalla kerralla, koska sen kertomiseen haluan myös laittaa aikaa. Lyhyesti vain. Tilaisuus onnistui hyvin, porukka aivan mahtava ja koko joukkorahoitussysteemi on erittäin hyvä juttu! Tähän minä uskon. Usko sinäkin! ☺

JA ISO KIITOS KAIKILLE KIRITTÄJILLE! Kiitos kun uskotte minuun! Olen niin super iloinen, että koko Kirinrinki projekti on lähtenyt hyvin käyntiin. Kiitos, että mahdollistatte sen!

måndag 15 april 2013

söndag 14 april 2013

JÄNNITTÄVÄ VIIKKO TULOSSA!

Tiistai: Kiriringin lanseeraustilaisuus 16.4. klo 9.00, Sonera Stadium, Ravintola Bollis! 

Launatai: SM-maantie (puolimaraton), Tuusula kl. 13.00

Mieli ja keho ovat kunnossa. Tästä on hyvä lähteä herkistelemään SM-maantielle. Olen aivan järkyttävän innoissani ensi viikon ohjelmasta! JIPPIII! :)


tisdag 2 april 2013

My dreams




  To run the standard to the Olympics and run as fast as hell there.

Break the Finnish record

Live the rest of my life with one man. Get married until the death separates us.

 Become a good mother and wife

 Get a job, I love

   Accept myself as I am

    Learn to let go, live my life.

     Live close to my sister and her future family

       Have family traditions

    Learn to speak English, Spanish and Russian fluently. (why not German and French as well)

   Have a home filled with love

    Spend more time with my father and mother. I respect them and love them.