Jag är en långdistanslöpare från Helsingfors. Mina huvudsträckor är 5000m och 10 000m och mitt mål är att vara med i de Olympiska spelen år 2016 i Rio de Janeiro. Där tänker jag springa fortare än någonsin förr. Vid sidan om löpning studerar jag på Hanken Svenska Handelshögskolan.


tisdag 23 april 2013

Rastlös vol 3


Kolmen päivän kevyt jakso loppu!

Lauantain sm-puolimaratonin jälkeen, oli treeni ohjelmassa luonnollisesti kevyitä palauttavia päiviä. Sunnuntaina kävin Heinin kanssa juoksemassa. Minulla oli 10km ohjelmassa ja Heinillä 12km. Lauantain juoksu tuntui lihaksissa ja näkyi hieman sykkeessä, mutta muuten oli virkeä olo. Heinin seura teki lenkistä mahtavan. Saimme yhdessä spekuloida lauantain juoksua. On ihana saada jutella hyvällä omatunnolla juoksusta. Siinä se meidän lenkki vierähtikin aivan liian nopeasti. Itse olisin halunnut jatkaa, mutta olin järkevä ja lopetin, kuten Kirsi oli suunnitellut. Lenkin jälkeen menin hierojalle. Plantaari oli hirmu kireä sekä kylkiluiden välissä olevat lihakset. Se vatsakipu, joka minua nyt on vaivannut on siis lihasperäistä. Luulin, että se oli väärästä tankkauksesta, mutta nuo lihakset olivat hyvin kireällä. Jännä juttu.

Maanantai oli treenin kannalta hyvin haastava. 60 minuuttia vesijuoksua, eikä mitään muuta. Se oli henkisesti hyvin raskas päivä. Ehdotin uintia vesijuoksun sijaan, mutta Kirsi aavisti, että silloin treeni ei olisi jäänyt kevyeksi. Niin paljon aggressioita tuo lauantain kisa toi tullessaan, joten olisin vetänyt ”raivo-treenin”. En vetänyt. Vesijuoksin se 60 minuuttia ja nousin ylös altaasta. Olen hyvin ylpeä itsestäni. Hihihi...

Tänään aamulla juoksin kevyen 9km:n ja sen päälle jumppasin, kuten sovitusti. Illan 7km  tuntui niin kevyeltä. Vauhti oli hieman kovempi kun normaalisti, mutta olo oli hyvä, joten annoin tuon lenkin mennä hieman fiilispohjalla. Keskivauhti oli 4.43min/km. Kiva sade lenkki tuli tehtyä hyvällä ja energisellä fiiliksellä. Tosin sykevyö näytti jotain ihan omaa. Jos sykevyön pesee hunosti eikä sitä kostuta kunnolla,  lukemat ovat väärät ja epätasaiset.

Huomenna ohjelmassa on 6km+ 3x6x100m+ 2km ja illalla  7km:n kevyt lenkki. Torstaina ohjelmassa on 15km:n reipas. Odotan innolla tulevia harjoituskisia! Haluasin tottakai jo kisata ja juosta maksimia, mutta se ei nyt ole soveliasta. 1.5 viikon päästä juoksen Helsyn pm- maastot. Jippii! Nyt odotan jo niitä, vaikka maastojuoksu ei ole minulle mitään herkkua. Haluasin vain kisata, vaikka ratakausi alkaa vasta kuukauden päästä.

Nåniin, nyt on sm-maantien pettymykset käsitelty ja mieli on vakaa. Tästä on hyvä jatkaa treenejä. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar