Jag är en långdistanslöpare från Helsingfors. Mina huvudsträckor är 5000m och 10 000m och mitt mål är att vara med i de Olympiska spelen år 2016 i Rio de Janeiro. Där tänker jag springa fortare än någonsin förr. Vid sidan om löpning studerar jag på Hanken Svenska Handelshögskolan.


söndag 31 juli 2011

En skön söndag

Söndagen inleddes med mitt vanliga morgonmål, gröt, bär/frukt och mjök/jugge. 3 timmar senare for jag på en lugn 15km:s länk. Efter länken lunchade Isabella och jag i café Carusell. Därefter tog vi det bara lugnt, träffade Jonna, åt middag med Pappa etc. Jag var på massage. Igen. Benen blir nog bra till nästa veckoslut.

Nu är jag hos mamma och slappar. Livet ler. I morgon skall jag träffa Krisse och Frida. Kul!

lördag 30 juli 2011

30.7.2011

Juli månaden närmar sig slutet. Tänkte göra en liten sammanfattning av sommaren...
Sommaren har varit rätt bra.

Började tävlingssäsongen 21.5 på Island med 10 000m (35.43). Resultatet försäkrade Junior EM platsen och brons i de nordiska mästerskapen. Tiden var ett par sekunder från mitt person bästa, men jag var ytterst nöjd, eftersom det blåste helt otroligt mycket.
Ganska snabbt efter Island sprang jag mitt rekord på 3000m (9.42). Det var ett stressfritt lopp, helt som Island också. Ingen stress eller någon push.
Veckan där på sprang jag 1500m ensam på en tävling, helt för nöjes skull. Det blev nytt rekord där också. (4.42) Samma vecka skulle jag löpa 10 000m, men den slutade vid 9500m pga. av kramp och förstreckning i vaden. Bittert! Där gick sedan 2 veckor på cykeln och i vattnet. Frustrerande! Men som tur förstod jag då göra något annat vettigt. Åkte upp med mina vänner till en av deras sommarstugor. Det var härligt! Vi hade det riktigt kul! Dessutom diskuterade jag in oss på pop kalaset, så att vi fick barnbiljetter. Schyssta typer! Kvällen var bra!

Midsommaren sedan ganska snabbt. Lari kom till Finland och jag fick börja springa igen. Kuortane skulle ha varit ett alternativ, men pga. benen blev det Laris mammas systers sommarstuga. Midsommaren gick lugnt. Den hårda träningen på lördag kändes riktigt dåligt. Det var första gången på bana på en tid, och så kändes det också. Det var den värsta träningen på länge. Jag var typ gråtfärdig, eftersom det kändes så  dåligt. Den dåliga känslan fortsatte i typ två veckor. Sprang en tävling i Sverige, och resultatet var ett bottennapp. Livet var rörigt under dessa veckor. För mycket var på gång och jag var ständigt trött.  Rakt efter Sverige åkte jag till Frankrike för att se min systers mode show. Resan var bra, men tröttsam.

1.7 åkte jag till Hangö för att ladda batterierna för 1.5 vecka. Där var jag ända till jag åkte till Tjeckien. Träningarna gick bra, och det var kul att få vara med vänner och familj. Kimmo kom också till Hangö för att kolla på träningarna. Efter Hangö åkte jag då till Tjeckien. Det blev ett personligt rekord på 10 000m och 10 plats på junior em. Det kändes fint att lyckas på en så stor tävling! Tråkigt nog blev jag sjuk på resan. Rakt från Tjeckien åkte jag till Tyskland för att hälsa på Lari. Det var riktigt mysigt, även om jag var sjuk. Rakt från åkte jag till Lapinlahti för att springa 3000m. Antibiotikan tröttade ut mig och allt resande. Tiden var usel. 10.01. Därefter åkte jag hem, sprang ett rekord på 1500m (4.37) och en helt okei 5000m. Vädret var sjukt hett och det var ett ensamlopp. Tiden var typ 20 sek från mitt personbästa, men jag är ändå nöjd.

Nu tränar jag inför Kalevan kisat. Benen är riktigt dåliga vid tillfället. Musklerna är lite väl tighta nu, men  jag tar riktigt väl hand om dem nu. Idag blir det hård träning på Djurgården, dit även Kimmo kommer. Det blir skoj. Nu koncentrerar jag mig 100% på Kalven kisat. Tiden efter det berättar jag senare om.

fredag 29 juli 2011

Ben & Jerrys

Jag har aldrig älskat glass, men nuförtiden äter ja glass ändå typ varje vecka till mellanmål eller kvällsmat eller något liknande. Idag blev det då ett paket a Ben & Jerry's choklad glass. Så stora mängder brukar jag inte äta till mellanmål, men idag blev det så. Nu är jag rätt mätt. Från och med i morgon får jag skärpa mig med alla godsaker. Jag har ändå FM nästa vecka och jag vill helst inte rulla på banan.

Kimmo kommer i morgon till Helsingfors. Det blir kul. Ska gå till Djurgården och löpa en hård träning. Annars skall jag packa idag, dra en kort länk och sedan bara "chilla".

torsdag 28 juli 2011

Datornörd med ett stort D!

Jag försöker spara en video på datorn, så att jag kan sätta den på facebook, men jag kan inte.

Jag undrar varför inte filmen The Social Network handlade om mig och mina fantastiska datorkunskaper... Haha..

onsdag 27 juli 2011

27.7.2011

Tävlingen gick helt bra. 5000m ensam i typ 35 graders hetta. Inget person bästa, men jag behövde just ett sådant lopp. Nu kan jag fokusera på träning och nu vet jag med vilken taktik jag uppnår ett nytt rekord på 5000m. Jag har alltid haft svårt med att hitta rätt tempo då jag löper 5000m, men nu vet jag. :)

Det var nog super hett. De sista två varven började det typ brusa i huvudet. Jag tror jag var rätt nära gränsen på att få för mycket av det varma. Som tur var det bara 5000m. haha.

I morgon blir de länk + massage. Skönt. Jag går möjligtvis och vattenlöpa före massagen, men får se.

Ha det bra!

tisdag 26 juli 2011

27.7.2011

Jag var extra bussig igår. Jag tog hand om mina fötter. Jag strechade och hade mig. Det gjorde säkert gott!
:) Idag blir det kul. En liten tävling på kvällen och sedan skall det fotograferas. Det vet jag nu inte hur kul det blir, då ja tycker att jag ser vid tillfället helt fördjävlig ut med min utväxt och vita hud.
Äh, men hoppeligen kan dom  fotoshoppa! :P

YES!

1500m ajalla 4.37.33! Olen hyvin iloinen ja helpottunut! Sunnuntain 3000m oli painajainen, tuntu hyvältä ensin, ja sitten vain hiivuin. Tänään oli rentoa ja mukavaa. Tosin minua harmittaa todella paljon etten pystynyt vetämään Minnalle ainuttakaan kierrosta, vaikka oltiin sovittu etukäteen että vedetään joka toinen. Takasuoralla oli vastatuuli, ja kaipa minä sitten siitä pelästyin, enkä mennyt ohi.

Hän veti 1400m ja minä vedin viimesellä 100m ohi. Olen iloinen juoksustani, mutta hyvin harmissani etten pysynyt suunnitelmassa. :(

Antibioottia vielä 3päivää, sitten loppuu. Jee!

24.5km herkistely

Eilen juoksin pitkän, tänään kisaan 1500m kilpailun. Haluan vain saada yhden stratin alle. Ei muuta. Toivottavasti tuntuu hyvältä. Tänään olisi sitten lepäilyä ja rouokailua tiedossa, sekä yksi lyhyt aamupäivä lenkki. Kesä on mennyt niin nopeasti, mutta onneksi on vielä paljon hauskoja kilpailuja jäljellä. Ensi viikolla Kalevan kisat, sitten omat SM-kilpailut ja sen jälkeen vielä pari kilpailua.

Haluaisin vielä tänä kesänä juosta yksi tai kaksi 1500m, 3000m, pari 5000m sekä ainakin yhden 10 000m.
5000 ja 10 000m onnistuvat kyllä. Nyt alkaa loppukesän kilpailusuunnitelmat olla aika selvät. Onhan minulla ollut alustava suunnitelma kokoajan, mutta "kiitos" revähdyksen ja krampin sekä flunssan takia suunnitelmat ovat hieman muuttuneet kesän mittaan. Onneksi kilpailuja on vielä paljon! :)

Kohta on elokuu ja minä en malta odottaa kaikkia tulevia kilpailuja! Jo nyt keskittyisin tämän päivän 1500m. Tänään on neljäs päivä antibioottikuuristani. 3 more to go!

måndag 25 juli 2011

Lugn i sinnet, lite i varje fall..

Idag skall jag på långlänk med Toni. En långlänk är just vad jag behöver. Denna vecka skall vara en bra vecka. Solen skiner och nu får jag njuta av det. Kul! Jag planerade vara hela dagen ute!

Nu går det definitivt bättre, än på morgonen. :)

söndag 24 juli 2011

vad skall jag nu göra?

Vad och var borde jag nu tävla?

25.7, 5000m
26.7, 1500m
27.7. 1500m
28.7 5000m

?????

Ibland så här

10.01 var tiden, hade siktat på en tid under 9.40. 9.42 har jag sprungit, men såhär kan det gå ibland. Tråkigt att det gick så dåligt här eftersom tävlingen annars var mycket bra. Påbörjade en antibiotika för mina bihålor igår. Riktigt sjuk på måndag och tisdag, så jag skyller på det.

Nu är jag lite arg till och med. Sablar sablar... Positiva med tävlingen var att det gick bra för dom andra. Jag är glad för Sannis skull som fick en bra tävling under, efter en lång springpaus på grund av skador. Janica och Elina sprang riktigt bra tider, vilket är fint! Hoppas jag också kommer att springa en hård 3000m tävling ännu i sommar.

Nu skall jag till flygfältet!

lördag 23 juli 2011

Tar del i sorgen

Hemskt det där med Norges katastrofer. Jag tar del i sorgen för dem som förlorat någon nära. Vi skall dock inte glömma bort resten av världens grymma katastrofer som sker dagligen, hela tiden. Självisk som man är, vaknar man först till när det sker någonstans i närkretsarna.

Massor krafter till dem som krafter behöver!

Desto mera jag äter desto bättre sover jag

Jag sov i 9 timmar förra natten, vakande inte en enda gång. Otroligt skönt.
Mår prima och känner mig verkligen utvilad. Får nu se hur benen känns... Det är en helt egen sak i sig.

Påbörjade idag min antibiotika. Det är min första antibiotika på ett år. Jag är ganska nöjd, eftersom tidigare var jag sjuk typ hela tiden. Jag tror på mina vitamintabletter och det att jag vilar och försöker lyssna på kroppen så bra jag kan.

Hip hurraa, nu skall jag på länk! (nördigt, det där med hip hurraa, men jag ville skriva det)

fredag 22 juli 2011

-> Lapinlahti

Nimi muistuttaa minua yhdestä ainoasta paikasta. Paikka oli pelastukseni, vaikka inhosinkin olla siellä. Jälkikäteen olen hyvin kiitollinen, että siskoni ja isäni pakotti minut sinne. Siitä on nyt hieman yli kolme vuotta kun pääsin sieltä pois, mutta ei ole päivääkään kun en ajattele sitä tai taistele sen kanssa. Elänkö sen kanssa loppuikäni?

Nyt voin paljon paremmin, mutta en ajattele vielä normaalisti. Onneksi en ole enää niin pakkomielteinen. Vielä pari kolme vuotta, niin luulen että ajattelen suurimmaksi osaa vain kun kestävyysjuokija enkä kuin sairas.

Eli Lapinlahdesta. Tämä Lapinlahti on kaunis ja rauhallinen. Ei ahdistusta eikä hunoa oloa. Täällä minä viihdyn. Sunnuntaina on 3000m kilpailu. Luulen, että saan nautiskella siitäkin juoksusta.

Hyvää yötä! :)

onsdag 20 juli 2011

Päiviä on erilaisia

Tämän viikon juoksu kilometri saldo: 5km.


Menen kohta taas lenkille, ja huomenna jatkuu mitä todennäköisemmin aivan normaalisti. Joskus juoksen kolmessa päivässä 60km, joskus 40, nyt 5km. Tärkeintä olla terve.

Aamun lenkki tuntui älyttömän hyvätlä! Jalat lensivät eteenpäin. Kohta menen iltapäivä- lenkille. Saa nähdä tuntuuko nyt samalta.

20.7.2011

Halsen är nu bra. Nu e jag bara lite snuvig, men annars känner jag mig frisk. Jag fattade just att dethär är som en turist resa för mig. Första turistresan på ganska länge. Riktigt kul verkligen.

Idag skall jag träna, vara med Lari och vila. Det är rätt perfekt att jag kan göra mina träningar under den tiden han är på jobb och dessutom vaknar han tidigt, då han redan skall vara kl. 9.00 på jobb. Super lyxigt att ha samma dygnsrytm.

Jag insåg nyss att jag kan räkna mina vilodagar med en hand för de senaste 1.5mån. Jag tror 2 dagars vila i sträck gjorde mer en väl för mig. Jag är nu utvilad, pigg och förväntansfull för nästa tävling. Det blir då Savo Games på söndag. Jag tror det blir en riktigt bra tävling. Jippii!

Jag är helt utvilad från resan nu. Igår och i förrgår var jag ännu trött, men nu har jag sovit och ätit bra. Det är skönt stt få vara här nu, så att jag inte bara öser på en massa onödiga aktiviteter. Tyskalnds matbutiker är förresten alldeles underbara. :)

tisdag 19 juli 2011

Augsburg

Augsburg on nätti kaupunki. Se on persoonallinen ja charmikas. Lari asuu lyhyen kävelymatkan päässä kaupungin sydämsestä. Hän asuu joen ja "Stadtwaldin" lähellä, niin täällä on oikein hyviä lenkkipolkuja. Joen rannalla olen vasta juossut, kun tämä flunssa on nyt hieman vaivannut.

Eilen pidin urheilusta vapaapäivän, ei vaan fyysisesti vain psyykkisesti. Teki aika hyvää. En miettinyt tai suunnitellut mitään etukäteen, vaan menin Larin mukana. Herkuttelin myös päivän mittaan asioita mitä en ole syönyt vuoteen tai jopa vuosiin. Joskus näin. :) Illalla olimme vielä todella hyvässä ravintolassa syömässä. Die Ecke nimeltään. Hieno ravintola, mutta he olivat onnistuneet luomaan hyvin viihtysän tunnelman sinne. Jäykkyyttä ei ollut havaittavissa. Viinilista aika hulppea. Minä join toki vain lasillisen keskitäyteläistä melko hapokasta viiniä. En muista nimeä nyt, mutta olin tyytyväinen valintaani. Harmittaa kun en osaa tunnistaa kaikkia eri armojea tai makuja jotka maistan viineissä. Maku ja tuoksu ovat niin vahvat, mutta en vaan osaa nimetä niitä. Höh.

Tänään sitten tein meille aamupalaa ja sen jälkeen Lari lähti töihin. Nyt vain lepäilen ja myöhemmin menen juoksemaan kevyen 15km lenkin. Ehkä.

Nyt 

söndag 17 juli 2011

FRAMSTEG

Jag har kännt mig lite snuvig sedan fredagen. Nu har jag då halsen sjuk och bara för att kag känner mig aningen sjuk, tänker jag hålla totalvila ävenom jag borde ha en hård träning idag. Detta skulle jag aldrig ha gjort förut. Men det känns att det är nu för mycket att förlora om jag börjar gör något dumt.

På inkommande söndagens Savo Games skulle jag vila löpa en bra tid. Dessutom skulle jag önska att loppet skulle kännas bra. Det kräver nog att jag är då helt frisk. :)

Igår löpte jag en 14.5km länk. Lari sparng halva länken. Han springer bra. Idag skulle jag ha haft en så rolig träning. Fanken också att jag blev sjuk, men desstu snabbare jag reagerar desstu snabbare hoppas jag att det går om. Det här är väl första gången jag vilar på ett år pga. att jag skulle vara sjuk. Jag har inte haft flunsa eller dylikt. Bara nästan brutna smalben och en kramp tillsammans med en försträckning o vaden. Hahah. Det här är alltså nästan bra att jag nu är lite sjuk, så att det inte kommer på Kalevan kisat eller senare på sommaren. Oj jag är så glad att jag kan tänka lite smartare och med lite långsiktigare.

Nu önskar jag med hela mitt hjärta att jag skulle känna mig helt frisk redan ikväll eller imorgon.

fredag 15 juli 2011

15.7.2011

Måst bara säga. Det e najs! :)

Jag älskar 10 000m. Jag älskar den här känslan. Jag är så himla lycklig. Helt super fint att jag har Kimmo, utan honom skulle jag inte ha klarat av att våga löpa så minimalt och vila och äta så mycket. Det var ljuvligt att märka att det funkade. Jag skall våga äta bättre i framtiden också. :) Kimmo är bäst.

Annars har det också gått bra. Pekka ropade mellantider till mig, vilket var mycket bra och sedan hejade finnarna. Ett stort tack till dem! Det hjälpte massor!

Efter loppet talade och sprang tillsammans med de andra européerna. Såå kul att få vara med personer som har samma mål och livsstil.

Imorgon skall jag på länk med en Celine från Schweiz. Super skojigt! :) Och efter det TYSKLAND!!!!

Livet ler, benen mår bra och det finns människor som jag älskar och en del hoppas jag älskar mig tillbaka också. Hihi! :)

Dagens tid var 35.22. Jippii! :)

torsdag 14 juli 2011

14.7.2011

Hej!

Jag har verkligen försökt blogga, men nätet har inte fungerat så hemskt bra. Nu är jag glad och och ganska pigg. I morgon skall jag löpa. Det är trevligt. :)

Nu har jag även hittat på hur jag skall åka till Tyskland redan på lördag. Jag har ändå vilodag på söndag, så varför skall jag nu använda hela dagen till att resa, när jag kan resa redan på lördag.

Min fina plan för lördag lyder:

8.00 morgonmål
10.00 länk
12.00 lunch
13.46 tåget mot Augsburg

 eller sen åker jag riktigt tidigt och tränar på söndag istället. Jag bestämmer mig efter loppet imorgon. Men nu när jag vet att jag kommer på något sätt till Tyskland kan jag verkligen få lugn i sinnet, fast jag nu har försökt vara helt lugn. Jag borde ju faktiskt inte nu tänka på detta.

Igår tankade jag ordentligt och sov en lång natt. Det gjorde riktigt gott. Benen känns okay. I kväll skall jag åka till tävlingsområdet och kolla lite på banan och ta några öppningsdrag.

Vädret har idag varit svalare, vilket är toppen. Hoppas det är svalt i morgon också. Jag känner mig helt lugn och säker inför loppet. Då och då blir jag passlit nervös, men för största delen är det riktigt bra.

En annan positiv sak är även att jag har nu hittat en massör här som bor i Vasa. Yes!

Nu 100% laddning inför morgondagen. :)

måndag 11 juli 2011

2'6km länk- dag

Lätt lätt. Inget annat idag, inte ens någon jumppa.
Imorgon är det hårt. Det är den sista förberedande banträningen. Kommer troligtvis kännas tungt, men det är okay. Jag är redo för EM.

Hej

Måndagen inleddes med en 6km länk. Den gick väldigt lugnt. Denna vecka skall jag löpa extremt lite. Denna vecka skall jag träna precis som planerat, inget extra.

Jag är ännu i Hangö, men åker om en stund till Grankulla. Åker via Patrol för att hämta lite Asics saker. Det är alltid kul med nya löpsaker. Annars skall jag bara packa för 2.5vecka, träna och äta.

Till Ostrawa behöver jag typ bara löpsaker+ sköna kläder+ flip flops. Till Augsburg lite klänningar och andra snyggare kläder. Det blir inte så mycket, men måste väl ändå ta en stor väska. Jag hatar att vänta på baggaget, men hatar ännu mera att packa i en allt för liten väska. :)

Nu ska ja börja städa! :)

söndag 10 juli 2011

10.7.2011

141.5 km tällä viikolla. Vissiin joku ennätys tai joku. Jee! Jalat, sykkeet ja fiilis kohallaan. Olen juossut kevyet kevyinä ja kovat oikein. Olen myös syönyt normaalia hieman enemmän.

Toivottavasti tämä on ollut hyvä valmistava viikko. Olen nukkunut kohtalaisesti mutta levännyt muuten oikein hyvin. Muutenkin on ollut oikein hyvä viikko.

Odotan innolla Ostrawaa, mutta myös Augsburgia jonne menen heti Ostrawan jälkeen.

fredag 8 juli 2011

TAGGAD

Jag vill tävla!!! Och det får jag göra! Inkommande tävlingar:

Junior EM, 12-17.7.2011 (10 000m)
Savo Games, 24.7 (3000m)
Helsys distriktmästerskap, 25.7 (5000m)

Sen skulle det finnas en möjlighet att löpa 1500m 26.7, men det blir väl lite väl mycket att tävla 3 dagar i rad. :)

torsdag 7 juli 2011

fredagen den 8 juli

Hej på er alla!

Har sovit riktigt gott. Skönt. Igår var jag på lång länk. Den skulle vara 18km, men den blev 23km. Vad konstigt, inte alls likt mig. (sarkasm) Men det positiva med länken var att jag löpte lugnt, rikitgt lugnt. Pulsen var vid en uppförs backe typ 160, men annars 130-149.

Idag blir det en snabbhets- träning. Jippii! Jag önskar jag kunde göra en kort liten länk + jumppa på eftermiddagen. Skall kolla med Kimmo. Han kommer ju inte direkt bli glad av min lite för långa länk igår...

Cia och Frida kommer i morgon till Hangö det blir super kul! Arielle, min pappas kompis dotter som jag lärde känna i Sverige under Lidingö-loppets veckoslut, kom igår och hälsa på mig med hennes vän. Det var riktigt mysigt. Hon är en fin tjej.

7.7.2011

God dag!

Otroligt. Nu har jag hittat en smart väg från Prag till München. Flygen är alldeles löjliga. Jag skall åka med tåg från Prag-München, och därifrån med Laris jobbs chaufför. Till Prag åker jag med flyg från Ostrawa.
Nu är den resan nästan helt färdigt planerad. Nu måste jag bara köpa tågbiljetten. borde väl hinna till 17.38 tåget om vi landar 15.55. Jag satsar på det.

Tjeckien och Tyskland resan börjar bli klara. Nu är det bara Helsingfors - Lapinlahti att fixa, men jag satsar på att jag åker på fredag med tåg dit och kommer hem på söndag.

Nu kan jag andas ut. Tack och hej!

onsdag 6 juli 2011

6.7.2011

JEE, Kimmo kommer till Hangö för att kolla på min träning. Snacka om att få en motivations kick! Det är liksom helt perfekt att han kommer nu på denna träning. Jag har sagt till mig själv att inte löpa för fort idag, det blir lättare att löpa lugnt om han står där brevid.

Jag har ett litet dilemma hur jag skall göra med Tyskland-Lapinlahti grejen. Problemet är alltså vilken dag jag skall åka från Tyskland och hur jag skall åka till Lapinlahti efter det. Jobbigt. vad jag skulle vilja göra är att åka från Tyskland på lördag rakt till Kuopio och stanna där typ övernatten eller åka till Lapinlahti och övernatta där, tävla och flyga hem. Men hur skall jag fiksa det?

tisdag 5 juli 2011

Ännu bättre :)

Sul fiksar mina flygbiljetter till München. Skönt! Jag kan redan åka iväg på söndag till Tyskland. En annan bra sak. Jag stannar i Vasa för att studera. Det är en lättnad. Får andas ut, behöver inte flytta eller fiksa. Tråkigt är det ju att jag inte kommer att se mina vänner så mycket från stan, men nu när jag vet hur allting fungerar i Vasa o så, så kan jag organisera saker mycket lättare.

Vasa i höst it is! :) Min vän Mikaela kom in till Vasa Hanken, så det blir kul! Det enda som fattas är nu en bil eller en lägenhet närmare centrum. Bil skulle vara det bästa, med tanke på Botnia och WSC.

Pigg och glad

En dålig natt, men annars är allting riktigt bra. Jag mår ganska prima vid tillfället. Det gör inte ont någonstans och benen känns bra. Har haft några en veckas paus av mina vitaminer nu. Måste nog köpa nya. Det börjar kännas lite riskabelt att vara så länge utan mina tabletter. Hahah!

Nästa vecka åker jag då till Tjeckien på onsdag och Tyskland på söndag. YES! Först en hård tävling och sedan till Lari. Kan det bli bättre? Timingen är perfekt. Onsdag resdag, fredag tävling, söndag resdag 17.7 och 23.7... 25.7 och 26.7 tävlingar  Helsingfors. Sedan blir det en liten paus, och därefter blir det Kalevan kisat. Jippii!

måndag 4 juli 2011

Vad jag ännu vill göra i sommar

1. tävla o träna
2. åka till tyskland
2. äta gott (hanko sushi, på kroken, muru, juuri, demo, olo, carma, maxill+ hemma mat)
3. umgås med vänner och och familj
4. wine- tasting
5. åka till åbo och kuusamo för att hälsa på famu och isoäiti.

4.7.2011

Gårdagens "långlänk" (15km) var perfekt. Huvudet och benen samarbetade. Det har de inte gjort på typ 3-4 veckor. Det var så skönt att märka på morgonen före länken att idag är det en bra dag. Jag känner mig utvilad. Pulsen var låg och benen kändes lättä lättä och måste hela tiden kolla att jag inte skulle springa för fort. Ah, det är det bästa.

Annars också var dagen bra. Lite på beachen med min vän Cia och hennes kille, glass med pappa, min styvmamma och deras vän, grillning med familjen och bara allmänt chillande med Isabella och hennens vänner. Skönt. Snart ska ja köra mitt första träningspass och sedan blir det vilande. Jag laddar upp för nästa vecka. För då skall benen vara i prima skick! :)

Jag väntar så på junior em listorna. Jag skulle så gärna se vem som åker!

lördag 2 juli 2011

Söndag

Nu har jag sovit aningen bättre, vilat aningen mera och ätit bättre, men jag har inte rikitgt ännu laddat  fullt batterierna. Igår hade jag en hård träning, vilken gick helt bra. Benen kändes trötta, men det var ju typ 30 grader ute... Jag är glad att jag kunde göra träningen som planerat.

Jag är i Hangö alltså, och regattan har ju pågått här under veckoslutet. För min del har det gått riktigt lugnt. på fredagen var jag hos min kompis Musses somamrställe, där alla våra typ närmaste vänner samlades. For hem kl 24, då resten fortsatte mot hamnen. Igår grillade min familj och tjejkompisar hos oss och efter det blev det hamnen och båtarna. Riktigt kul att ha kul på en regatta, fastän man inte dricker.

Idag skall jag träna lite och annars ta de rikitgt lugnt. Skönt!

fredag 1 juli 2011

1.7


Juni gick fort. Jag tänkte göra ett litet sammandrag av den månaden. Alltså. Månaden började bra, två nya rekord och benen kändes bra. Tyvärr krampade vänstra vaden och dessutom kom det en försträckning också. Jag löpte inte på 1.5 vecka, men gjorde desto mera andra effektiva träningar så som cross- training och cykling. Det blev väl lite för mycket, eftersom benen och kroppen är trött.  Under andra veckan kommer Lari från Tyskland som söndrar helt mina träningsrutiner och dagsrytm.  Resultatet blir, mycket träning, lite sömn, en dålig dygnsrytm som påverkar mitt psyke väldigt mycket… Är lite väl på gränsen ännu med ångest och det där. Hur mycket än jag skulle bara vilja komma över det.

Sverige var min så kallande wake- up call. Där insåg jag hur trött jag är. Det var bra att jag åkte ditt på tävlingar även om tävlingen inte gick alltför bra. Men det är verkligen okei. Rakt från Sverige åkte jag till Paris, som också blev ganska tungt. Båda resorna var bra. Stockholm ruskade till mig och Paris gjorde gott, eftersom jag fick vara med min kära syster, pappa, gudfar och Isabellas och min vän Dina. Vi hade riktigt kul och jag kunde träna bra i parken med smärtfria ben.

Jag skall inte tävla i Jämsä. Jag åker till Hangö. Jag sov 2 timmar förra natten och har inte sovit ordentligt på 1.5 vecka. Så nu blir det dags för mig att sova, vila, äta, träna och se kompisar som har passligt nog samlas i Hangö på grund av regattan. Men. Jag skall sova och vila, även om alla andra kommer att vara uppe hela natten. Jag måste bara få sova.

Imorgon skall jag köra ett hårt träningspass. Det blir intressant att se hur benen känns efter allt resande. Idag skall jag bara länka en kort 8km + ett 3 minuters hårt drag.

Jag väntar på att få länka med Toni igen, eftersom farten hålls i ett lugnt tempo. Jag skall helt enkelt inte löpa 5min:s km fart, fastän jag skulle vilja.